HAKAN ALTINTAŞ (19)

En son Yeşilay Haftası’nda Cuma namazına gitmiştim. Madde kullandığım için o anda kendimden nefret ettim.

ABDULLAH KİBRİTÇİ

Son namazı hatırlayamıyorum... ama 11 yaşlarımda, ilk hafızlığa başladığım zamanlar, namazın bize bir değer kazandıran eylem olduğunu düşündüğümü hatırlıyorum. yani, namaz kılan kılmayandan üstündür gibi bir şey olmalı... sonra bu eylemin yaşlılara hususi bir amel olduğunu düşünüyordum herhalde ki, namaz kılınca yaşlı insanlara benzemiş olma hissi kaplıyordu ve onları taklit etmek zevk veriyordu.

ŞAHİN KIZMAZ (20)

En son namazı öğle namazı vaktinde mahalledeki camiimizde cemaatle kıldım. Namaz bittiğinde Allah-u Teala’ya ettiğim şükür ve teslimiyetten kıyasla başka hiç bir şeyde bu kadar mutlu ve huzurlu olmadığımı anlıyorum.ve kıldığım her vakit namazımdan sonra içimdeki aşk bağlılık ve teslimiyet duygusu daha da artıyor. Huzurun İslam’da olduğu düşüncesi namaz bittikten sonra ibadeti aşk ile içinden gelerek ve ALLAH için yaptığında çok iyi anlaşılıyor. Rabbim bütün kullarına ibadetlerini özellikle namazını ifa etmeyi nasip eylesin.

CAN SARIKAYA (17)

Affedildiğimi hissettim.

KIVANÇ KAÇAKGİL (16)

Ne diyebilirim? Güzel soru. İçtenlikle cevap verirsem, gayet makineleşmiş bir hareketti; o yüzden iyi bir cevap veremem sanırım. Sıradanlaşmıştı ve sürekli devinim haline gelmişti o yüzden sadece yapılması gerekenleri yapıp söylenmesi gerekenleri söylemekten ibaret ve tanrıya yaklaşmaktan çok belki de uzaklaşmaya yönelik ruhsuzca bir girişimdi.

ELİF ENGİL (16)

Ara sıra kıldığım için hep bir pişmanlık (arada kılmadıklarımın pişmanlığı) hüzün ve gözyaşı içinde kılarım kıldığım namazı. Ama hayatta hiç bir şeyde duyduğum huzuru bulamam secdede. Allah’ın karşısında buna rağmen o huzuru tadacağımı bilmeme rağmen dünyanın hengamesine kapılır giderim. – İçlendim, dur bir namaz kılayım - Ama kılmayınca hep hissettiğim mahcubiyet oluyor. Kendini yüzsüz hissediyorsun ve huzuruna kabul etsin ve kovmasın ya da görmezden gelmesin diye gözyaşlarını kullanıyorsun belki de bilmiyorum.

GAMZE PAY (18)

İlkokulda din dersinde öğrettiklerinde teorik bir şeyler kıldık, o kadar. Onda da bir şey hissetmedim. Ayrıca neden soruluyor ki bu soru? Bu benle Allah arasında değil mi?


GENÇ'ın Yazısı.