Rukıyye H. Güleçyüz

Genç Gönüllüler olarak akademik çalışmaları toplantılarımıza gündem yapmaya başladığımızı duyurmuştuk. Bu bağlamda 13 Kasım Pazar günü Seyhan Büyükcoşkun Hanımefendi “Kadın İstihdamınının Doğurduğu Sosyal Politika Sorunları: Anne-Dışı Bakım Sorunu ve Türkiye’nin Kadın İstihdamı Politikası” başlıklı teziyle bizimle beraberdi. Çalışma kavramının zihinlerimizde özellikle de kadınların zihninde geçirdiği değişime ışık tutan, yeni kapital anlayışın sorunlarına değinen ve en önemlisi çalışmanın yeni anlamı sebebiyle dönüşüme uğrayan aile anlayışlarımızın yetiştirdiği yeni çocuklar hakkında ufuk açan sunumları için kendilerine teşekkür ediyoruz.

27 Kasım Pazar günü Fatma Tunç Yaşar doktora teziyle bizlerle olacak. “The Predicaments of Alla Franca: Visions of Proper Behavior in Late Ottoman Etiquette Literature”(Alafranga Halleri: Geç Dönem Osmanlı Âdâb-ı Mu’âşeret Literatüründe Doğru Davranış Biçimleri) başlıklı tez 1889 ve 1918 yılları arasında yazılmış âdâb-ı muaşeret eserlerini, bu yazım türünün ortaya çıkışıyla geç dönem Osmanlı toplumsal, kültürel, siyasi atmosferinin ilişkisi bağlamında incelemektedir. Bu literatürün ortaya koyduğu doğru davranış biçimlerinden hareketle Osmanlı entelektüellerinin değişimi anlamlandırma biçimleri, yeni durumla yüzleşmelerini ortaya çıkarmayı amaçlayan tezin dünyasına davetlisiniz.

Tarih: 27.11.2016 Pazar, 11.00

Mekân: Gazanferağa Medresesi, Fatih

Konu: Fatma TUNÇ YAŞAR / “The Predicaments of Alla Franca: Visions of Proper Behavior in Late Ottoman Etiquette Literature”(Alafranga Halleri: Geç Dönem Osmanlı Âdâb-ı Mu’âşeret Literatüründe Doğru Davranış Biçimleri)


GENÇ'ın Yazısı.