Hakan Emin ÖZTÜRK

Peygamber Efendimiz’in (sav) hayatı hepimiz için en güzel örnek. Bununla birlikte bu örnekliği kimlere, nasıl anlatacağımız üzerinde özenle durulması gereken bir konu. Bu haberimizde günümüz şartlarını da göz önünde bulunduran Seerah Enstitüsü’nün önemli bir projesine göz atacağız.

Şiirin hayatımızdaki etkisi yadsınamaz. Peki, Peygamber Efendimiz’in (sav) hayatını tamamen şiirler ile anlatsaydık nasıl olurdu? İşte bu soru Güney Afrikalı Müslüman şarkıcı Zain Bhikha ve Şeyh Abdullah Mısra’nın uzun zamandır zihnini kurcalıyor.

Tüm siyeri kuşatacak tarzda geniş çaplı bir proje için çalışmaya başlayan ikili, İslam öncesi dönemden başlayıp Mekke ve Medine dönemini anlatacaklar. Hatta bununla da sınırlı kalmayıp bu örneklik çerçevesinde bugüne de ışık tutmayı planlıyorlar.

Şeyh Abdullah, 12 yıllık araştırma ve yazım sürecinin ardından şiirlerini bitirdi ve bu şiirleri seslendirmek için gönüllü olan Bhikha ile anlaştı. Hayat Değiştiren Bir Siyer Tecrübesi başlığıyla duyurulan şiirler yazılırken Kur’an-ı Kerim ve birçok hadis kitabına müracaat edilmiş.

Bu anlamlı projeyi tamamlamak için Seerah Song Enstitüsü, Launchgood’da bir bağış kampanyası başlattı ve insanlara şöyle mesaj verdi:

“Sevgili Peygamberimiz (sav) hakkında çok fazla yanlış anlaşılmanın olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bu hataları düzeltmek şu an her zamankinden daha büyük bir ihtiyaç. Sizler de bu projeye bağışta bulunarak bizlere destek olun.”

Kampanya şimdiye kadar hedeflenen miktarın yaklaşık yüzde 90’ını topladı. Umarız kalan kısım da en kısa zamanda toplanır ve bu güzel proje en güzel şekilde tamamlanır.


GENÇ'ın Yazısı.