Bu Mektupları Yorumsuz Yayınlıyoruz (2)

Geçtiğimiz ay yayınladığımız ve çok ilgi gören "Bu Mektubu Yorumsuz Yayınlıyoruz" isimli haberimizde, yeni mektupları aralıklı zamanlarla yayınlayacağımızı söylemiştik. Bu vesileyle, aşağıda iki mektup daha paylaşıyoruz. Umulur ki, kalbimizde bir yumuşama hasıl olur. Dünyanın dört bir yanından yazılan, internet ortamında paylaşılan bu mektuplar, yorumlar, yazılar bunun için bir vesile olmalıdır. 

Talal Ahmet

İrlanda / 04.11.2010

"Bu forumdaki değerli arkadaşlar! Ben Talal Ahmed, Arap asıllıyım, İrlanda’da yaşıyorum. Bir hafta önce ilginç bir şey yaşadım. İnternette geziniyor, işim icabı dünya borsalarını ve döviz kurlarını kontrol ediyordum ki, internet üzerinde yayınlanmış, hayatımı değiştirecek bir kitaba rastladım. Kitabın ismi “Son Nefes” Müellifi Osman Nuri Topbaş. Zannedersem Türk olmalı; çünkü tercüme bir kitap. Alış-veriş, finans, döviz işleriyle uğraştığım için önce kitabı okuma hususunda tereddüt ettim. 

İşimi bitirdikten sonra dönüp kitabı, onun içinde anlatılan ölüm bahislerini okumaya başladım. Korku içerisinde çığlık atıyordum. Biraz sonra ağlamaya başladım. Hissettiğim korku dolayısıyla sakinleşmiştim. Aşk ve şevkle okumaya devam ettim. Tövbemi ilan ettim ve namaz kılmaya başladım. Hayatımda Cuma ve bayram namazları hariç namaz kılmamıştım. Elhamdülillah! Hidayetime vesile olan bu kitabın yazarına müteşekkirim. Allah’ım bu kitabın her bir harfi karşılığında ona ecir ver, ecrini kat kat fazla ver. Onun parmaklarını, gafilleri aydınlatacak nur kıl. Amin!
 
Son olarak şunu sormak istiyorum: Ben internet aracılığıyla kıymetli evrak alıp satıyorum. Bu şekilde borsa üzerinden ticaret yapıyorum. Bu helal mi, haram mı? Aynı şekilde paralarımı faizli bankalara yatırıyorum. Bu haram paradan kurtulmak için ne yapmalıyım? Allah sizlerden razı olsun!"  

Asıl nüshası
 
 
 Basim Ali
Arjantin / 21.10.2010
 
 
"Bismillahirrahmanirrahim…
 
“Son Nefes” kitabının müellifine…
 
Evime, aileme ve kendime sürûr, saadet ve huzur ikram eden Muhterem Efendim Osman Nuri Topbaş’a…
 
Esselâmu aleyküm!
 
Ben Arjantin’den Hedîl Basim Hanımın babası Basim Ali. Öncelikle yazdığınız kitap vesilesi ile hidâyetime, tövbeme ve Hedîl’in hanif din olan İslâm’a dönmesine sebep olduğunuz için size teşekkür etmek istiyorum. 
 
Hedîl Kurban bayramının ikinci günü Hakk’ın rahmetine kavuştu. Her ne kadar onun vefatından dolayı hüzünlü isem de aynı zamanda mutluyum. Çünkü “Son Nefes” kitabınızı okuduktan sonra etmiş olduğu nasûh tövbe üzere vefat etti. 
 
Yine şunu bilmenizi isterim ki, o daima size dua ediyordu ve son nefes anında ağzından şu kelimeler dökülüyordu: “Allah’ım “Son Nefes” kitabının müellifinden razı ol! Ona hayırlar ihsan eyle ve onu muhafaza et!” 
 
Sonra gülümseyerek bana dedi ki: “Ağlama babacığım! Bugün benim düğün günüm.” Doktorlar ölüm anında böyle nasıl tebessüm ettiğine hayret etmişlerdi. 
 
Vallahi efendim, ayaklarınızı öpmek istiyorum. İnşallah önümüzdeki yaz Lübnan’a dönünce sizi ziyaret etmek için elimden gelen gayreti göstereceğim. Ben artık Müslüman bir beldede yaşamak istiyorum. 
 
“Hak Dostlarının Örnek Ahlâkından” kitabınızı da okudum. Allah sizden razı olsun! 
 
......
 
Asıl nüshası
 
  


GENÇ'ın Yazısı.