Fatih Çelik

Her yıl 3 Aralık’ta engelliler için bir gün düzenleniyor dünya çapında. Fakat onların yaşadıklarını tam olarak hissettiğimizi söyleyemiyoruz. Evet, eskiye nazaran güzel gelişmeler yaşanmakta. Tekerlekli sandalyedeki kardeşlerimiz için mavi kapakların toplanması ve buna gayret eden insanları görmek güzel.

Aslında önceden engelli vatandaşlarımıza yapılan muameleler çok daha kötüydü. Onlar insan kimliğinden mahrum bırakılıyordu. Ne duygu düşüncelerine değer veriliyor, ne de sadece insan olduğu için sahip olması gereken haklar tanınıyordu. Şimdiki durum ise eskiye nazaran çok daha iyi durumda. Yapılan çalışmalar yeterli mi dersek cevabımız elbette hayır olacaktır. Engelli vatandaşlarımız için çevresel düzenlemeler hâlâ çok yetersiz durumdadır.

Kapak toplayalım, başka türde çeşitli etkinlikleri de elbette gerçekleştirelim. Aynı zamanda da sağduyumuzu hiç kaybetmeyelim. Engellilere acınacak gözlerle bakmayalım. Dediğim gibi her şeyi yapalım. Ama biraz da aklımızı ve vicdanımızı toplayalım.

(Not: Rahmet Vakfı ve Tavşanlı Müftülüğü öncülüğünde Tavşanlı Ticaret Odası ve Beyazay Derneği işbirliğinde görme engellilere yönelik güzel bir çalışma başladı Kütahya’da. Fevziye Hanım Kız Kuran Kursu’nda, görme engellilerin evlerine kapanmamaları, sosyalleşmeleri ve dini anlamda kendilerini daha da geliştirebilmesi için Kuran-ı Kerim çalışması başlatılmıştır.)


GENÇ'ın Yazısı.