Eslem Nilay Bozdemir / Genç Haber Merkezi 

Kutlu doğum haftası yaklaşırken biz de program çalışmalarımız için kollarımızı sıvadık. Efendimiz (s.a.v)’in dünyaya gelişini, O’na layık olabilme dualarıyla kutluyoruz!..

Peki neler yapıyoruz?
 
Öncelikle Mart ayında salavat yarışmamızı duyurmuştuk. Yirmi bir Nisana kadar milyonlarca salavata ulaşıyoruz elhamdülillah…
 
Kur`an kursumuzda gül kokusunu estirmeye çalışıyor, O’nu (s.a.v) anlatan panolarla duvarlarımızı süslüyoruz. Sünnet uygulamaları başlatıyoruz.
 
Kurs temizliklerimizi gül suyu ile yapıyoruz!
 
Farklı, huzurlu bambaşka hal siretlere yansıyor elhamdülillah. Kursumuzun temizliğini gül suyu ile yapıyoruz. Bu huzurla suretlerimizde tebessüm bayram ediyor. Efendimiz’in (s.a.v) ismi anıldığında sesi titreyen öyle masum yürekli çocuklar yetişiyor ki…
Şükürler olsun.
 
Onların masumiyetine sığınıyoruz biz de. Bu sene kursumuzda Efendimiz (s.a.v)’in dedesi Abdulmuttalib’in oğlu Hz. Abdullahı kurban etme hadisesini oynayacağız inşallah.
 
Çalışmalarımız hızla sürüyor. Bir tiyatro oynamak istiyoruz. Senaryo arayışındayız. Rabbim feyizli eylesin. Buradan dua da istemiş olalım Genç Gönüllü kardeşlerimizden… 
 
Önce koyu bir ah düşer Muttalib’in yüreğine. İncedir ancak yakıcıdır bu sızı. Mahzunluğunun ağır sancısı inletir gönlünü. Ses verir sonra Muttalib’in imanı ‘İşittik ve itaat ettik. Ve bir diriliş başlamıştır artık ‘Eslemtü li Rabbil alemin sekrinde’. İbrahimi bir diriliş yaşar Muttalib. 
 
Abdulmuttalib can parçası olan Abdullah’a veda edecekken öğrenir ve anlar ki, ‘her ölüm yeni bir dirilişe gebedir.’ Ve bu diriliş; Kainatın gözbebeği, Levlake sırrının güneşi Muhammed Mustafa’dır. Rabbim bizleri Efendimiz’in özlediği ümmetine layık eylesin. Her hareketimizin Rasulullah (s.a.v)’e benzemesini nasib etsin. Karşısında utandırmasın.


GENÇ'ın Yazısı.