Volkan Genç / Genç Haber Merkezi

Uluslararası Genç Derneği ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığı ile Gana’ya giden 34 Genç Gönüllü, yaşadıklarını Genç Haber Merkezi’ne anlattı.

UGED ve TİKA işbirliğiyle 33 Genç Gönüllüler’in programı 3 günlük gezi ve dil eğitimi ile başlamıştı. Genç Gönüllüler’in seferi yaklaşık ikişer grup halinde 25 gün sürmüştü. Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı projesi olarak hayata geçen proje kapsamında, Gana seferini tamamlayan Genç Gönüllüler, bölgede yaşadıklarını anlattı. Gana’da ülke kültürünü yakından tanımak ve ülke hakkında bilgi edinmek amacıyla düzenlenen gezilere katılan, konaklamalarını köylerdeki mescit ve camilerde yapan Gönüllüler, yemeklerini kendi pişirmişti.

İşte Gana’dan dönen Gönüllüler’in Genç Haber Merkezi’ne aktardıkları:

GİTMEDEN ANLAYAMAZSINIZ

Abdurrahim Yüce - Genç Dergisi Grafikeri

Afrika’ya giderken ben de herkesin sahip olduğu önyargılara sahiptim. Ben de herkes gibi Gana’nın kurak, açlık çeken bir ülke olduğunu zannediyordum. Fakat uçaktan iner inmez havanın serinliği ve etrafın yeşilliği beni büyüledi. Afrika’yı oraya gitmeden anlayamazsınız. İnsanlar çok sevecen daima güler yüzlüler ve çok güzel Kuran okuyorlar.

HİZMET ŞUURU KAZANDIM

Selman Demirkesen – İstanbul Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. sınıf

Uluslararası Genç Derneği’nin Afrika’ya yönelik bir proje yapacağı haberini alır almaz başvurumu yaptım. Önceliğim hem Gana’yı görmek tanımak, hem de bilgi sahibi olup kendimi geliştirmekti. Ama birlikte yolculuğa çıktığımız ağabey ve kardeşlerimizle hizmet etmenin ne demek olduğunu öğrenmiş olduk. Afrika bana hizmet şuuru kazandırdı.

ASIL EKSİKLİK BİZİM İÇİMİZDE

Mücahit Durmaz – Kocaeli Üniversite Uluslararası İlişkiler 2. sınıf

Afrika seferine çıkmadan önce kafamdaki düşünce, oraya gitme amacımızın maddi ve manevi yardım yapmak olduğuydu. Gana’nın köylerinde geçirdiğimiz süre zarfında gördüm ki, asıl manevi desteğe ihtiyacı olan bizmişiz. Asıl eksiklik bizim kendi içimizde. Bu sebeple, bana çok şey katan bu organizasyondan edindiğim tecrübeleri herkesle paylaşacağım.


GENÇ'ın Yazısı.