Ömer Faruk Türk / Genç Haber Merkezi

Almanya`nın Bremen eyaletinde güzel ve bir o kadar da takdire şayan bir olay gerçekleşti. Bremen`de bulunan ve Müslüman toplumunu yansıtan dernekler, Bremen eyaletinde İslam‘ın yayılabilmesi için devlet yönetimiyle resmî bir sözleşme imzaladı.

Sözleşmenin içeriğine göre her Müslüman, dinini özgürce yaşayabilecek ve ayrıca Müslümanlar tebliğ konusunda çabaladığı müddetçe herhangi bir resmî kurum veya resmî makam tarafından rahatsız edilmeyecek veya engellenmeyecek. Müslümanlığı temsil eden derneklerin ve Müslüman cemaatlerin sahip oldukları mal varlıkları istisnasız olarak koruma altına alınacak, vefat eden Müslümanlara mezarlık yeri tahsis edilecek, kubbeli camilerle minareli camilerin yapımları onaylanacak, resmî kurumlarda ve eyalet genelinde Müslümanlar resmî olarak temsil edilecek ve bunun gibi birçok madde yer alıyordu.

Daha birçok maddenin yer aldığı sözleşmeyi Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Aşağı Saksonya ve Bremen Eyaletler Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç, İslam Kültür Merkezleri Birliği`nden Akın Özgenç ve Bremen Şurası Başkanı Mustafa Yavuz imzaladı. Almanya’nın Bremen eyaletinde bulunan tüm kardeşlerimize hayırlı olsun. 


GENÇ'ın Yazısı.