Said Eren / Genç Haber Merkezi

Amacını “ ‘iyi’ olana ulaşmak için sahne sanatlarının imkânlarını yenilikçi bir üslup ile kullanmak” şeklinde tanımlayan Tiyatro Greyfurt, bu zamana dek Türkiye ve Avrupa’da toplam 1800ün üstünde perde açtı. Başta Hekimoğlu İsmail’in Menan Cinleri olmak üzere, Katakulli, Çanakkale Mahşeri, Akif, Mevlana Güneşe Açan Kanatlar oyunlarını onlarca kez sergilediler.

Tiyatro Greyfurt, Şubat ayında üç oyunuyla Üsküdar’da perde açıyor. Grup; Menan Cinleri, Akif ve Çanakkale Mahşeri oyunlarıyla sahne alacak.

Menan Cinleri (9-17 Şubat): Hekimoğlu İsmail’in kaleme aldığı eser Tiyatro Greyfurt Sanat Yönetmeni Mahmud Tahsin tarafından sahneye uyarlandı. Oyun, 2003’ten beri binin üzerinde sahnelendi. 9 Şubat saat 20.00’da ve 17 Şubat saat 15.00’da Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi Avrasya Sahnesinde.

Çanakkale Mahşeri (23-24 Şubat): Mahmud Tahsin’in yazıp yönettiği oyunun danışmanlığını “Çanakkale Mahşeri” kitabı yazarı Mehmed Niyazi yapıyor. 8.yılına giren oyun 7 yılda 550 kez sahne aldı, 280 bine yakın seyirciyle buluştu. Oyun 23 Şubat saat 20:00’de ve 24 Şubat saat 15:00’te Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi Avrasya Sahnesinde.

Akif (16 Şubat Cumartesi): Kurtuluş Savaşı’nın en önemli kahramanlarından biri hiç şüphesiz Mehmet Akif. Kah vaiz kürsüsünde kah cephede kah köy kahvehanelerinde vatan için koşturmuş bir yiğit. Bunlarla uğraşırken ailesine pek vakit ayıramamış bir baba. Tiyatro Greyfurt tarafından “Akif” ismiyle Aralık ayında galası yapılan oyun Akif’in özellikle de bu yönüne değiniyor. Oyun 16 Şubat Cumartesi günü saat 20:00de Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi Avrasya Sahnesinde.


GENÇ'ın Yazısı.