GENÇ, bir göz doktorunun muayenehanesinde beklerken dikkatimi çekti ve karıştırdım. Bazı yerlerini de okudum. Öncelikle tasarımcı arkadaşı tebrik etmek isterim. Hakikaten tasarımı güzel. Ve tabii ki derginin her satırında emeği olan editör arkadaşımıza teşekkürler. sonra da bütün ekibe. Bu arada şunu da belirteyim: Tam 2,5 yıl önce muhafazakar kesimin gençlerine hitap edecek bir dergiye ihtiyaç olduğunu bir yayınevine söyledim ve teklifte de bulundum ancak hayır cevabı almıştım. Benim düşünce dünyamda var olan böyle bir dergiyi çıkarttığınız için tekrar tebrikler. Yolunuz aydınlık olsun.

Ali Karaçam / Eğitimci-yazar

Kampüste Ben de Varım!

Dergimiz gerçekten çok güzel. Gençliğin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ve kısa bir süre sonra da gençlerin gözdesi olacak inşallah. Ben Ankara Üniversitesi Din Kültürü Öğretmenliği (Eğitim Fakültesi) 1.sınıfta okuyorum. Bildiğiniz gibi Din Kültürü Öğretmenliği önceden İlahiyat Fakültesi’ne bağlıydı. Bu yıldan sonra Eğitim Fakültesi’ne bağlandı. Biz de vardır bu işte de bir hayır dedik. Rabbim belki bizi kötü sananlara iyi olduğumuzu göstermemizi, hakkımızda oluşan önyargıları kaldırmamızı sağlar inşallah. Dergideki “Kampüsten Haberler” kısmını okuyunca, ben de yazmaya çalışırım elimden geldiğince demek istedim. Yaptığınız ve yapacağınız güzellikler için Allah razı olsun.

Hatice Yavuz

Ne Yapabiliriz?

Adım Sümeyye Altun. Bosna Hersek` te, Uluslararası Sarajevo Üniversitesi’nde öğrenciyim. "Kampüs Muhabirimiz Olun" çağrınıza alakasız kalmak istemedim. Şahit olduklarımı yazıya döktükten sonra rafa dizip paylaşmamak üzerimde vebaldir diye düşünüyorum ve Genç dergimiz için neler yapabilirim diye sorarak başlıyorum. Güzelliklere vesile olabilmemiz dileğiyle. Allah`a emanet olunuz.

Sümeyye Altun

Dergiyi Çok Arıyorum

Öncelikle böyle bir dergiye bizleri kavuşturduğunuz için sizlere teşekkür ederim. Kirlenmiş ve yozlaşmaya giden basın alanında bu tür bir derginin varlığı yeni nesil için kılavuz niteliğindedir. Reklamınıza BURÇ FM’de rastladım.Tanıtımda çok değişik şeylerden bahsediyordu, bu kadar ayrı konunun tek bir yerde toplanması ilginç geldi açıkçası. Fakat dergiyi bulmak için çok uğraştığımı belirtmek isterim.Her yayınevinde yok sanırım; olanlarda da ara yerlerde, bulmak için bayağı zaman harcamak gerek. Önceden Genç Beyin okuyordum şimdi ikinci bir dergim daha oldu.

Mehmet Kapçık

 Yarışma Düzenleseniz…

Öncelikle Allah hepinizden razı olsun. Öneriye açık olacağınızı umarak düşüncemi yazmak istedim. Daha önce Söz Ola dergisinde makale yarışması olmuştu, ödülü umre idi. Bu beni ve arkadaşlarımı çok heyecanlandırmıştı. Kazanan arkadaşın yerinde olmayı istemiştik hepimiz. Velhasıl Genç dergisinde de böyle umre ödüllü bir yarışma olsun isteriz. Tabii mümkünse. Allah’a emanet olun.

Sinem Çiğdem

Kitapçıklar Çok Faydalı

Derginize ilk çıktığında abone oldum. Beğeniyle okuyorum. Aralık sayısındaki Seyyah-ı Derviş sayfası pek hoşuma gitmese de genel itibarıyla faydalı bir dergi. Ayrıca her derginin yanında verdiğiniz kitapçıklar çok faydalı, benim çok hoşuma gidiyor. En çok da Medyanoz ve Torunuma Mektuplar sayfalarını beğeniyorum. Allah (cc)başarılarınızı daim eder inşallah.

Ayşegül Kama

Güle Sevdalı Gençler Yetiştirmek

Derginizle tanışmam 5.sayıda oldu. Şöyle de diyebilirim ki 5.sayınızın çıktığı gün GENÇ kervanına bir kişi daha katıldı. Dualarında Genç dergisine ve de sımsıcak kalpli Genç kalemlerine yer veren bir kardeşiniz daha oldu. (Tabii kabul ederseniz) Benim ismim Nur. Lise 2’ye gidiyorum. 4 yıllık yeni sistem mağduruyum. Gençlik için bir şeyler yapmalı diye düşünüyorum.Ülke nüfusumuzun büyük bir kısmını oluşturan ve büyük bir dâlalet ve sapkınlık içine düşmüş gençlik için acilen bir şeyler yapmalı.TV’nin esiri olmuş gençlik için bir şeyler yapmalı. Ben yaşımın gereği böyle şeylere müdahale edecek, “o büyük adımı atacak” güçte değilim. Ancak atılmış olan bir adıma destek verebilirim. Rabbime şükrediyorum; okuyorum ve de derslerimde elle tutulur bir başarıya sahibim. Gayret ediyorum. Daha iyisini yapmak için gayret ediyorum. Bu gayretimin tek amacı elimden gelenin hepsini yapmak, öğretmen olmak. Işıl ışıl bakışlı, güle sevdalı gençler yetiştirmek. Başarılarınızın devamını diliyorum.Rabbim bütün GENÇ kalemlerine hakiki başarıyı nasip etsin.

N. Nur Ener

Sitemiz Yakışmamış

İnternet siteniz (sitemiz) güzel gerçekten ama bizim gibi çok güzel içeriğe sahip bir dergiye yakışmamış açıkçası. Bu kadarla yetinmeyip daha da genişletirseniz bence çok harika olur. İnanıyorum ki en güzelini başaracaksınız. Hayırlı çalışmalar.

Kübra Gün

Bir Dağı Sırtlandınız

Beklenmesi gerekendi evvela. Birilerinin beklediği ve dualarıyla doğan bir dergi oldu "GENÇ". Uçakta yanımda hasbelkader oturan ve fakat okuyan bir zamane (!) genci vardı. Onun elinde ……, benim elimde de GENÇ. O gazetesini, ben "GENÇ"imi harıl harıl okuyorum. İçimden geçirdiğim, muhtevası bana ait dualarla... Ve yolculuk sona erdiğinde aramızda geçen şu konuşma: “Dikkat ettim çok dikkatli okuyorsunuz. Size bu gazeteyi vereyim. Okuyun, gayet iyidir.” Mukabil cevap: “Ben de size bu dergiyi vereyim.Hakikaten kaliteli bir dergidir. Gençlere yönelik.” Ve bir teşekkürle ayrılma. Bu basit iletişim ne kadar faydalı oldu bilemiyorum. Umarım muhatabım açısından güzel bir başlangıca vesile olmuştur.

Herşey gayet güzel. Gençlerin böyle gayrete getirilmesi, içlerindeki potansiyelin kinetiğe çevrilmesi gayretleri çok güzel. Hakikaten bir dağı sırtlandınız. Allah Yar Yar… Ben okurken hem coşuyorum hem de inanın bazen gözlerimden yaşlar geliyor. Diyorum ki: “Yarabbi! İçlerindeki güzelliklerin hepsi Sen`den. Bir dirilişe başlangıç olacak bu haller, bu yazılanlar.” Uçuruma giden bir Türkiye`yi (mübalağa yapmıyorum) bu gençlik kurtaracak inşaallah. Yeter ki umudumuz ve dualarımız tükenmesin. Bereket Allah`tan. Uzattım biraz. Ricam şu: Yazı yazan genç arkadaşlarımıza teşvik maksadıyla, okurlara ileti yazma imkanı oluşturabilir misiniz? Allah, yönünüzü Zat`ına çevirsin. Emekleriniz,sevinçlere inkılab etsin. Hareketiniz, berekete dönüşsün. Teşekkürler.

Can Gonca

Neden Genç Liseli Muhabirler Olmasın?

Merhaba. Adım Barış. 15 yaşındayım. Sizin üniversite haberinizi duydum ve aklıma bir fikir geldi. Bu dergi adı üzerinde Genç dergisi. Madem üniversiteli kampüs muhabirleri var. Neden lise muhabiri olunmasın? Siyaseti ve vatanımı çok seviyorum. Bu görüşler içerisinde bir liseli Türk genci bakış açısından yazılan yazıların dergide ilgi göreceğini düşünüyorum. Yazdıklarımın ilgi göreceğine gerçekten eminim. Hayata bakış açımın derginizin savunduğu görüşlerle örtüştüğüne eminim.Cevabınızı bekliyorum. Eğer kabul edip böyle bir bölüm açarsanız gerçekten, Genç dergisine çalışmaktan büyük zevk duyacağım. Teşekkürler.

Barış Türkoğlu/Sakarya


GENÇ'ın Yazısı.