Muhammed Talha KARAKAYA

Kütahya Simav’da farklı okullarda okuyan bir avuç liseli genç, Simav Genç Gönüllüler olarak bir araya gelerek gönülleri kadar büyük ve önemli bir işe imza attı. Geleceğe atılacak adımda önemli bir mihenk taşı oluşturması için, kararlılık ve azimle çıktıkları kutlu yolda, “Balkon Dergisi” ile yayın hayatına merhaba dediler.

Derginin editörü, Üstâd Sezai Karakoç’un Balkon şiirinden esinlenerek, ‘Gençlik ne evin içindedir, ne evin dışında, gençlik âraftadır; Balkon’da!’ dedikten sonra, kazanılan zafer balkondan yapılan konuşma ile halka ilan ediliyorsa, gençliğinde güzel işler yapanların da zaferi, Balkon’dan yükselsin istedik, bu da gençlerin balkon konuşması olsun, o sebeple ‘Balkon Dergisi’ isminin seçildiğini belirtti.

Balkon Dergisi ekibi, Simav’da lokomotif pozisyonu görüyor. Ne kadar küçük bir adım olarak görülse bile Simav’da yerel dergicilik anlamında çıkan bir dergi olmayı başardılar. Zamanlarını bu iş için harcayan, büyük emek ve fedakarlık gösteren Simav Genç Gönüllüleri ilk sayılarından dolayı kutluyor, yayın hayatında başarılar diliyoruz...


GENÇ'ın Yazısı.