"Çocuklar İçin Karakter Eğitimi Dergisi" alt başlığı ile çıkan Bizim Bahçe dergisinden Numan Nurullah Aras ile yeni yayın dönemini ve dergiyi konuştuk.

Kaç yaşında dergi? Kaç çocuğa ulaşıyor?

Dört yaşına girdik hamdolsun. Türkiye`de Karakter Eğitim alanında çıkan ilk dergiyiz. Çocuklarımızın iyi karakterlere sahip olmaları için çalışıyoruz. Bu konuda anne-babalara yardımcı oluyoruz. Abone sayımız beş bine yakın.

Çocuklardan, okuyucularınızdan nasıl tepkiler alıyorsunuz? Bir de… kaç yaş grubuna hitap ediyorsunuz?

10-15 yaş arasındaki çocuklara hitap ediyoruz. Okuyucularımızdan her türlü eleştiri ve önerileri alıyoruz. Bunlar derginin bu kaliteye gelmesinde etkili oldular. Çoğunlukla çok güzel tepkiler alıyoruz.

Derginizin bölümlerinden de biraz bahsetsek. Ne var ne yok dergide?

Dergimizde bir çocuğun arayacağı hemen hemen bütün bilgilere yer vermeye çalışıyoruz. Her ay bir karakter özelliğini ele alıyoruz. Mesela Kasım ayı konumuz kardeşlik. Kardeşlikle alakalı hikayeler, fıkralar, bilmeceler, bulmacalar, ayetler, hadisler… Ayrıca yine karakter geliştirici çizgi romanlarımız, deyimlerin anlamlarını konu edindiğimiz çizgi hikayeler, teknolojik aletlerin çalışma prensiplerini, yararlarını/zararlarını anlatan sayfalarımız, ülkemizin bir birinden güzel yerlerini anlatan gezi-kültür sayfalarımız var. Hanım kızlarımıza görgü ve nezaket kurallarını anlatan, türlü yemek tarifleriyle yemek kültürlerini zenginleştiren onlara özel pembe sayfalarımızın da eşi benzeri yoktur. Peygamberimiz`in güzel ahlâkının konu edildiği sayfalar ve çocuk psikolojisi ile bilgilerde dergimiz içerisinde.

Dergide kimler var?

Çok zengin bir yazar kadromuz var. Abdullah Onakul, Emre Can, Kübra Akbey, Harun Kırkıl, Ömer Yalçın, Aynur Tutkun, Yakup Yılmaz, Neslihan Nur Türk, Seher Özet, Nehir Aydın Gökduman, Öznur Altınkaynak, Tuğba şeker, Faruk Kanger, Elif Solmaz, Ulvi Divane, Bestami Yazgan, Yusuf Dursun, Yavuz Turhan, ilk hatırıma gelenler.

Peki siz çocuklara, gençlere beş kitap ismi önerecek olsanız...

Uçan Sınıf (Erich Kastner), Çanakkale’nin İsimsiz Kahramanları (İsmail Bilgin), Rüzgarlı Bahçe (Mustafa Kutlu), Anneanem serisi kitapları (Muzaffer İzgü), Akıllı Pireler (Gülten Dayıoğlu).

Başka söylemek istedikleriniz var mı?

Çocuk yazarlığı zor fakat bir o kadar da güzel bir alan. Bu alanda yazı yazan, resim çizen kim varsa irtibata geçmek isteriz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve biz onları en güzel şekilde yetiştirmekle yükümlüyüz. Onlara güzel bir geleceği hazırlama gücümüz yok ama onları güzel bir şekilde geleceğe hazırlamak bizim elimizde. Bu fırsatı tepmeyelim. www.bizimbahce.com.tr


Asım Gültekin'ın Yazısı.