Edebiyatın Muştusu; İlkbahar
M.Sait Aktaş / Genç Haber Merkezi
Mart ayının ilk haftasında olduğumuz şu günler şiir ve öykü severler için güzel günler. İlkbahar mevsiminin başlangıcına denk düşen bu zamanlar kültür ve edebiyat meraklılarına yavaş yavaş güzel vakitleri muştuluyor. İlkbahar mevsiminin de gelişiyle birbirinden güzel etkinlikler onları bekliyor. Kültür merkezleri, üniversiteler, kültür ve sanata duyarlı kimi vakıflar bu dönemlerde yaptığı etkinliklerle önemli bir vazifeyi üstleniyorlar.
Bu günlerde şiir ve öykü meraklılarını memnun edebilecek iki programla birlikte bu dönem açılıyor. 2.Uluslarası İstanbulensis Şiir Festivali dün akşam saatlerinde başladı. Sultanbeyli Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye’den ve kimi dünya ülkelerinden şairlerin iştirak ettiği program 9 Mart 2013 Cumartesi günü sona erecek. Program boyunca şiir severler elli iki şairden şiirler dinleyecekler. Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe binaen Türkiye’den ve yabancı ülkelerden kadın şairlerle söyleşiler yapılacak. Ayrıca İstanbul şehrinde bulunan kimi okullarda yapılacak söyleşilerle öğrenciler Türk Edebiyatı’nın yaşayan güçlü şairleriyle tanışacak.
Diğer bir program ise öykü okurlarının ilgisini çekebilecek tarzda. Küçükçekmece Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nin organize ettiği sempozyumda Türk Öyküsünde kadın yazarların konumu tartışılacak. Dün Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlayan sempozyum yukarıda belirttiğimiz üç üniversitede çeşitli oturumlarla devam edecek ve yarın sona erecek. Bu sempozyumda bayan öykücülerin edebiyatımızda yeri, tematik anlayışları, üslûpları ve kimlik meseleleri tartışılmaya açılacak.
Şiir ve Öykü merkezli programlar edebiyatseverler ve okurlar için güzel fırsat. Birbirini takip eden günlerde şiir ve öykülerle dolu dolu vakitler. Türk Edebiyatının yaşayan şair ve yazarlarını tanımak ve dinlemek insana hem keyifli vakitler geçirmesi hem de birikimlerini arttırması açısından dikkat çekici. Edebiyat ve kültür meraklılarının dikkatine!
M. Sait Aktaş'ın Yazısı.