Genç Gönüllüler her geçen gün çoğalıyor. Başta Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden sesimize sesler katılıyor. Büyük bir aile gibiyiz şu an. Diledim ki, bu köşede, her ay Genç Gönüllüler`inden dostlarımızı konuk edeyim, onları son bir ay içinde zihnimde bıraktıkları izlerle konuşturayım. Bir yandan kendi aralarında konuşsunlar, diğer yandan biraz latife olsun. Neticede ise muhabbet hasıl olsun. Buyrun, sakin köyün hareketli çocuklarını dinleyelim şimdi.

Mustafa Kebapçı: Bence Genç Gönüllü olmanın ilk şartı, misafirperverliktir. Adana’da bize böyle öğrettiler. Misafiriniz gecenin bir yarısında bile gelse, siz ona sevgiyle bir şeyler hazırlayabilmeli, gerekirse kendi yatağınızda yatırabilmelisiniz.

Samet Demir: Aslında Genç Gönüllü olmak çok kolay. Bir sene önce, buluşmalardan birine katıldım. İlk başta biraz zorlandım. Çünkü yaşım on yediydi ve etrafımda üniversiteli ağabeyler vardı. Lakin zaman içinde Genç Gönüllüler’e çok alıştım. şimdi hiç zorluk çekmiyorum. Aksine, buluşmaları dört gözle bekliyorum. Herkese tavsiyem, buluşmalarından birine katılın, gerisini düşünmeyin.

Yusuf Goncagül: Genç Gönüllü olduğuna en çok sevinenlerden biri de benim. Bu vesileyle gitarımla birlikte hayatımda ilk defa sahneye çıktım. Genç Gönüllüler’i zaten seviyordum, şimdi kendimi daha da bir yakın hissediyorum. Genç Gönüllü olmak, kendinizi huzurlu bir topluluğun içinde hissetmek demek. Tek yapmanız gereken, bir vesile bulup aynı ortamda birkaç saat geçirmek.

Mustafa Kaman: Aramızda buluşmalara katılamayan, uzak diyarlarda oturan arkadaşlarımız olabilir. Onlar mahrum mu kalacak Genç Gönüllü olmaktan? Elbette hayır. Hepinizi, Genç Gönüllüler’in buluştuğu, sanal âlemdeki dev platformumuza bekliyoruz dostlar. Sitemize gelin, formu doldurun, ailemize katılın. Sizi aramızda görmek çok güzel olacak: www.gencgonulluyuz.biz

Taha Süren: Genç Gönüllülüğünün felsefesini yapacak olursam, Lütfi abimizin dediği gibi, yaptıkları ile değil, yapacakları ile yaşayanlara genç diyoruz biz. Bu tarifimize uyan ve ebedi gençliği bulma yolunda herkes Genç Gönüllüsü olabilir bence.

Halil İbrahim Özkul: Bu sözler karşısında neredeyse Trabzon’dan kanatlanıp İstanbul’a geleceğim. Ruhumdaki fırtınaları nasıl anlatabilirim ki sizlere. Gönlünde sevgi olan herkes Genç Gönüllüsü’dür bence…

Halis Musa Gökhan: Gonya’da bir sürü Genç Gönüllüsü var. Neden? Çünkü Gonya’nın ruhu genç. Genç Gönüllü olmak isteyen önce Gonya’ya gelsin, şöyle etli ekmeğimizden bir yesin. Gençlik iksirini aşılayalım, sonra alın size Gonya’lı bir Genç Gönüllüsü daha. Nasıl ama?

Mutlu Aksoy: Yahu Halis şu Konya sevdasından vazgeç. Bak, dünyanın dört bir yanına yayılıyor Genç Gönüllüler. Geçtiğimiz ay Seyfullah Bayram ile Kırım’a gittik. Hani oraya, Genç Gönüllüler olarak 13.000 TL yardım yapmıştık ya, gidip yerinde gördük neler olmuş diye. şu an orada onlarca Genç Gönüllüsü var. Hepsinin sizlere selamı var. Bence, Genç Gönüllü olmanın ilk şartı başkalarının derdi ile dertlenebilmektir.

Hüsamettin Elmas: Genç Gönüllüsü olmak isteyen biri şu düsturu kendine rehber edinmeli: Az laf, çok iş. Ben bunu bilir bunu söylerim.

Koordinatörümüz Ben bile genç gönüllü olduysam herkes Genç Gönüllüsü olabilir dostlar. Sağ olsun Süleyman abi elimden tuttu, kötü yola düşecekken kurtardı beni. Genç Gönüllüler için Karaman’da heykel dikeceğim.

(Not: Arkadaşı’u çok sevdiğim için hep ona takılıyorum. O da olmasa gönlümüze kim sürur verecekti? Sağ olsun…)


Süleyman Ragıp Yazıcılar'ın Yazısı.