İngiliz bankası HSBC, “2050’de Dünya” adlı raporunu yayımladı. Raporda, dünya ekonomilerinin 2050 yılında geleceği seviyelere işaret edildi. Bu rapora göre Türkiye, 2050 yılına gelindiğinde dünyanın en büyük 12’inci ülkesi konumuna yükselecek.

Listeye göre Türkiye, 2050 yılına gelindiğinde şu anda dünya ekonomisine yön veren ülkeleri geride bırakacak. Bu ülkelerin başında Rusya gelirken, Güney Kore, Hollanda, Arjantin, İspanya, Avustralya, İsveç gibi devler de geride bırakılacak ülkeler arasında olacak. Türkiye devleri geride bırakacak.

İngiliz bankasının Türkiye’nin geleceğine ilişkin bu öngörüsü göz önüne alındığında, Batılı kimi siyasilerin, yazılı ve görsel yayın organlarının özellikle 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından sergiledikleri Türkiye ve Erdoğan düşmanlığını, Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders gibilerin “Ne yazık ki, 15 Temmuz’daki darbe girişimi başarılı olmadı” diye hayıflanmalarını anlamak çok daha kolaylaşıyor. Avrupa’nın ekonomik anlamda en kalburüstü devletleri dahi küçülürken, tüm taşeron terör örgütlerinin saldırısına rağmen yükselişini sürdüren bir Türkiye söz konusu. Bir zamanlar parmaklarının ucunda oynattıkları Türkiye yok artık. Kontrol edebildikleri bir ülke olmaktan çıkan Türkiye’yi hazmedemiyorlar. Türkiye’yi bu konuma getiren, Batı’nın ikiyüzlülüğünü yüzlerine vuran Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik saldırgan tavırlarının sebebi bu.
 


Beytullah Demircioğlu'ın Yazısı.