Kavgam Karanlığa Güneş Adına

15 Temmuz gecesi sözleri Ahmet Mercan’a ait olan ve Grup Genç’in seslendirdiği marşı halk olarak tankların yüzüne karşı bağıra bağıra okuduk. Ne güzel sözleri vardır o marşın.

Kavgam karanlığa güneş adına,

Bir önder var önümde yürür çağlara

Tahtı hasır izleri kaburgasında

Zindanlar durağım olsa ne olur.

4,5G Hainlere 3,5 Attırdı

Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin hemen akabinde yaptığı CNN Türk’e 4,5G görüntülü arama ile milletimizi sokağa davet etti. Bu davetin akabinde milletimiz akın akın meydanlara, hava meydanlarına, kışla önlerine, kamu kurumları önlerine koştu. Ve milletçe günlerce direndik elhamdülillah.

4. Kuvvet Medya

Kara, Hava ve Deniz kuvvetleri komutanlıkları 15 Temmuz gecesi esir alındı. Ancak dördüncü kuvvet diye nitelendirilen medya ayakta kaldı. Başta CNN Türk, NTV ve Haber Türk gibi özel kanallar TRT’ye müdahale yapılmış olmasına rağmen ayakta kaldı ve halkın sokağa dökülmesinde başrol oynadı. Siyasi görüşleri, ideolojik düşünceleri farklı olmasına rağmen devletin ve milletin yanında kalmaları takdire şayandı.

Tank Nasıl Kullanılır?

Darbe gecesi Google’da en çok sorgulanan başlık “tank nasıl kullanılır” olmuş. Daha bir gün öncesinde pokemon peşinde koşturan gençler olarak iş başa düşünce tank kullanmak için elimizden geleni yapmaya çalıştığımızı anlamanın en güzel örneği bu.

Allahümme’nsur Fi Türkiya

Kabe imamı Sudeysi’ye Mısır’daki darbe girişiminden beri kızgındık, çünkü İhvanül Müslimin hareketini terörist ilan etmişlerdi. Ancak darbe gecesinin ertesinde vitir namazında ettiği dua ile hepimizi ağlattı. Kısmen de olsa kendisine karşı kızgınlığımız geçti.

Kimse Darp Edilen Müezzinlerden Bahsetmiyor

Darbe gecesi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın emriyle Konya, İzmir ve birkaç ilde ezan ve sela okuyan müezzinlere kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırılar düzenlendi. Kimisi dayak yedi kimisinin başına silah dayandı. Durumu öğrenen halkımız bazılarına müdahale edip gereğini yaptı ama hâlâ hak ettiği cezayı bekleyenler var. Bunları unutmadık unutturmayacağız. Derhal bu kişiler hakkında işlem yapılmalı.

Olimpos Düştü

Bayram iznine memlekete giderken, otobüste izlediğim Olimpos Düştü filminde ABD’ye yapılan Kore destekli darbe anlatılıyordu. Filmde halkın hiçbir müdahalesi söz konusu değildi ancak başkanın korumaları arasındaki hainler işi organize etmişti. Ve ABD’yi, daha önce yaşadığı bir talihsizlik nedeniyle görevinden uzaklaştırılmış bir başkan koruması kurtarıyordu. Bu filmde anlamıştım başkan yakınlarındaki kişilerin ne kadar da önemli olduklarını. Maalesef ülkemizde de yaverler darbe yapmak istedi.

Kimler Nasıl Korunmalı?

Meclisin ve önemli kurumların üzerinde uçaksavar bulunmaması ne büyük eksik. Türksat, Telekom, TEDAŞ benzeri elektrik dağıtım kurumları, Diyanet ve medya kanallarının da üzerlerinde uçaksavar bulunmalı. Emniyet Müdürlükleri, Valilikler, MİT binaları, belediye başkanlıkları mutlaka uçaksavar ve ağır silahlı cihazlarla korunmalı. Köprüler, tüneller, önemli geçiş noktaları için de çok farklı güvenlik tedbirleri alınmalı.

Bize Düşen Ne?

Öncelikle zerre kadar darbe zihniyetini paylaşan, özellikle insanları sokağa çıkmaya engelleyen kişileri bir şekilde emniyet müdürlüklerine bildirmemiz gerekiyor. Bu hepsinin kötü olduğu anlamına gelmiyor ancak tedbir amaçlı da olsa bunu yapmamız gerekiyor.

Milli Muhalefetin Önemi

Darbe gecesi ve sonrasında bu işe karşı çıkanların arasında farklı partilerden insanları gördük. Ak Parti’den sonra MHP, Hüdapar, Saadet, BBP benim ilk günden beri sokakta gördüğüm gruplardı. Genelkurmay bahçesine ilk giren ülkücü gençlerdi. Köprüde ilk şehit edilen kişiler Erbakan Vakfı üyesiydi. Yani demek istediğim şu ki: muhalefet zenginliktir bu zenginliği köreltmemeliyiz.


Sami Yaylalı'ın Yazısı.