Ülkemiz ve dünya adına her açıdan bambaşka bir seneyi geride bıraktık. 2016 yılında yaşadıklarımız akıl alır gibi değildi. Milletimizin dik duruşuna tahammül edemeyen şer odakları yıl sonuna geldiğimizde bile yakamızı bırakmadılar. Geçtiğimiz ay İstanbul ve Kayseri’de güvenlik güçlerimize karşı gerçekleştirilen bombalı saldırılar, Ankara’da Rusya Büyükelçisi’nin suikastle öldürülmesi, bir yandan Halep’te yaşanan katliamlar ve Türkiye’nin girişimleriyle Halep halkını açık bir “soykırım”dan kurtarma çabası… Tahammül sınırlarımız son raddesine vardı tabiri caizse.

Tüm bu yaşananlar yetmezmiş gibi “içimizdeki hainler” pusuya yatmış bir vaziyette ortaya çıkacak zaman kolluyorlar. Devletimizin ve milletimizin 15 Temmuz’dan bu yana birlik olup bütün vatan hainlerine ve düşmanlarımıza karşı takındığı tavır gerçek hayatta somut bir karşılık bulduğundan mütevellit kimsenin alenen terör propagandası yapmaya elbette cesareti olmuyor. Fakat sanal alemde, özellikle sosyal medyada yoğun bir savaş veriliyor. PKK terör örgütünün saldırıları FETÖ terör örgütü ve diğer tüm “Türkiye düşmanları” tarafından algı yönetimi yapılarak masum gösterilmeye çalışılırken diğer yandan kimileri açık açık terör propagandası yapmaya devam ediyorlar.

İstanbul Beşiktaş’ta çevik kuvvete PKK’nın gerçekleştirdiği bombalı saldırı sonucu ilk defa bu kadar geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Türkiye çapında, sosyal medyada terör propagandası yapan, bombalı saldırıları öven, polisimizin ve askerimizin teröristlerce şehit edilmesine sevinen yüzlerce kişi emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı, bazıları ise tutuklandı. Sonraki günlerde ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir konuşmasında “Milli Seferberlik” ilan ederek terör propagandası yapan, terör örgütlerini destekleyen her kimle karşılaşırsak emniyet birimlerine derhal bildirmemiz gerektiğini ifade etti.

Evet, güzel vatanımıza göz diken FETÖ’sünden PKK’sına tüm terör örgütlerine karşı güvenlik güçlerimiz mücadelesini sürdürürken bizler de üstümüze düşen vazifeyi yerine getirerek terör propagandası yapan her kim varsa muhakkak şikayette bulunalım. Öyle ki terörün her türlüsünün bu ülkede suç olduğunu muhakkak cezasız kalmayacağını cümle âlem anlasın.

Daha önceden yine bu sayfada belirtmiş olduğumuz aşağıdaki adreslere teröre alkış tutan, teröristlere destek olan özellikle internet hesaplarını lütfen bildirin!

siber@egm.gov.tr

siber.ankara@egm.gov.tr

siber.istanbul@egm.gov.tr


Muhammed Murat Tutar'ın Yazısı.