Rukıyye H. Güleçyüz

Genç Gönüllüler güz dönemi programlarından sonra yeni dönemde yeni konularla yürüyüşe devam ediyor. Genç gönülleri ebedî dertle tanıştırmak gayesiyle gerçekleştirilen programlar serisinin ilki Uluslararası Genç Derneği`nin Üsküdar’daki binasında gerçekleştirilecek.

“Ashabım yıldızlar gibidir, hangisine uyarsanız doğru yolu bulursunuz.” buyuran Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem’in güzide arkadaşlarından 10 tanesini “Aşere-i Mübeşşere” başlığıyla Saliha Gündüz hanımefendiden dinleyecek, dertlerimizin muhasebesini yapacağız. Asırlar öncesinin dertli insanlarından hisseler çıkarmaya davetlisiniz.


4 Mart, Cumartesi, 13.00

Aşerei Mübeşşere kavramını, zihinde oluşan soru işaretleri çerçevesinde ele alarak doğru bakış açısının oluşturulmasını amaçlayan giriş dersi için Üsküdar’da buluşuyoruz.


11 Mart, Cumartesi, 13.00

Fedakarlığın zirvesi ve iman edenlerin evvellerinden sadık dost Hz. Ebubekir zincirin ilk halkasıdır. “La tahzen” ayetine muhatap yıldız sahabeyi tanımak için buyrunuz.


18 Mart, Cumartesi, 13.00

Sevmenin de kızmanın da Allah için olduğu, Allah rızası ve Resulünün hoşnutluğu olmayan yerde en keskin tavrı gösteren, İslam’la şereflenerek öfkesini terbiye eden sahabi Hz. Ömer’i beraber tanıyalım.


25 Mart, Cumartesi, 13.00

Baştan ayağa edep ve huzurun timsali, edebiyle edebi davet eden Zinnureyn lakaplı Hz. Osman’ı tanımak için buluşalım.


Program bayanlara yöneliktir. Katılım durumunuzu bildirmenizden memnun oluruz. Sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı takip ederek olası değişiklik ve farklı programlardan haberdar olabilirsiniz.

İletişim: genchanimlar@gmail.com


GENÇ'ın Yazısı.