Bu sene de “GENÇ Kamp” olacak mı acaba?

Her sene onlarca gencin aktif katılımıyla gerçekleşen GENÇ Kamp için kollar sıvandı. Kısmet olursa, 21-25 Ağustos tarihleri arasında Genç Gönüllü erkekler için Konya’da bir kamp gerçekleşecek. Aynı şekilde, Eylül’ün 6’sı ile 10’u arası Mersin’de Genç Gönüllü Kızlar’ın üniversitelilere yönelik güzel bir kampı olacak. Sitemizden duyurular yapılacak, takipte kalmanızı tavsiye ederiz.

Yeni kampanya döneminde sürprizleriniz olacak mı?

Muhteva ve tasarım anlamında Ekim ayında bir dizi sürpriz değişikliğe gitmeyi düşünüyoruz, çok beğeneceğinizi umduğumuz hediye kitabımız da özenle hazırlanıyor, şimdiden hayırlı olmasını dileriz.

GENÇ Tişörtleri nasıl temin edebiliriz?

“Sen Sus Tişörtün Konuşsun” sloganıyla Genç Tişörtleri yine sahnede. Satın almak istediğiniz tişörtün modelini, rengini ve bedenini seçin, iletişim bilgilerinizi bildirin, tişörtünüz adresinize gelsin. Sipariş için: siparis@gencdergisi.com mail adresinden veya 0538 698 0061 numarasından Ahmet Yıldız’a ulaşabilirsiniz.


Gençliğe, Kültüre, Eğitime Yatırımdır GENÇ

Betül Soysal Bozdağan

Ülkemiz sosyolojik, siyasi, kültürel ve ekonomik değişimi hızlı bir trendle toplumun tüm katmanlarında yaşıyor. Toplumun iktidarı seçmesi ve iktidarın topluma yön veren politikaları arasında hangisinin daha belirleyici olduğu tartışıladursun biz siyasetin penceresinden konuya bakalım. Siyasi iktidar özellikle son on yılda gerçekleştirmiş olduğu açılımlar ve proaktif politikalarla ciddi bir başarı elde etmiş, Yeni Türkiye kavramını temellendirmiştir.

Bu çerçevede kamuoyundan ve entelektüellerden gelen ciddi bir eleştiri vardır. O da tüm siyasi ve ekonomik başarıların yanında kültür, eğitim ve gençlik konularına yeteri kadar önem verilmediğidir. Bu süreçte fark edilen bu eksikliği sivil dayanışmayla aşma yoluna giden pek çok grup ise kendilerince boş gördükleri alanlara yöneldiler.

Son yıllarda toplumun dimağından gelen ciddi bir çalışma gençliğe vizyon verme, ön açma noktasında dikkatleri çekmeyi başarmıştır. Özellikle 2000’li yılların başından itibaren çok az gördüğümüz ‘dergi’ler GENÇ Dergisi ile birlikte yeniden filizlenmeye başlamıştır. GENÇ Dergisi hem gençliğe hem kültüre hem de eğitime yapılmış bir yatırımdır. Gençlerin ilmi, manevi ve aktüel ihtiyaçlarını belirleyerek gündemini belirleyen GENÇ Dergisi gençlerin de teveccühünü kazanmış nitelikli bir çalışmadır. Dileğimiz GENÇ Dergisi’nin yolu açık olsun. Derginin etki alanı genişleyerek nice on senelere yeni baskılarıyla kavuşsun.

Adam Gibi GENÇ

Serdar Eryılmaz

Genç Dergisi “adamlığın kısa yolu yok” dedi ama adamlığın kısa yolu kendisi oldu... Zira ‘genç’leri adam kabul edip ‘dert’ sahibi olmanın insanı kamil kılacağını gençlere öğreten yine Genç Dergisi oldu... Genç’in +1 hedefine adım adım giden bu mübarek tebliğ yolunda muvaffakiyetlerinin devamını ve daha nice 11 yıllara erişmesini niyaz ederiz…

Gençleri Olgunlaştırıyorsunuz

Ömer Erdem Koçak

Genç olmak kolaydır, genç kalmak zordur bence. 11 yıldır genç kalan bir dergi olarak GENÇ’i hâlâ yayın hayatında ve damarlarında hızlı akan kanla görmekten mutluluk duyuyorum.

Nice gençler gelmiş gitmiş dergiden, genç kalan bir tek kendisi olmuş. Hayatta hep yaşlılar gençleri olgunlaştırır ve yetiştirir diye biliniyor ya; GENÇ binlerce genci olgunlaştırıyor, bunu da söylemeden edemeyeceğim.

11 yıldır bizim mahallenin gençlerini bir araya getirerek ihlas, samimiyet, dayanışma ve işbirliğini öğreterek hayaller doğrultusunda yaşlandıran GENÇ’e selam olsun. GENÇ Dergi’yi hazırlayan ve okuyan herkese bol bol dua ediyorum. 11’den 111’e inşallah.


Süleyman Ragıp Yazıcılar'ın Yazısı.