Aşksız din dilinden razı değiliz.

Kuru kavgalardan, anlamsız polemiklerden uzağız.

Kuşatıcı merhamet, derin anlayış ve gerçek sevgi yoksa biz de yokuz.

Seviyesiz üsluplardan, kaba tavırlardan nefret ediyoruz.

Gereksiz beyanlarla insanların gündemini lüzumsuz şekilde meşgul eden herkesi kınıyoruz.

Egoların savaşında İslam’ın fon olarak kullanılmasından tiksiniyoruz.

Özü eğri, sözü doğru kişilerden Allah’a sığınıyoruz.

Yersiz, zevksiz, ahenksiz, hikmetsiz ve hakikatsiz çokça konuşma işitir olduk.

Oysa “ya hayır söyle ya da sus” buyrulmuştu hepimize, tek başına dünyayı güzelleştirmeye yetecek kadar güzel olan bu Nebevî ikaz ihlal ediliyor, üzülüyoruz.

Madem öyle, çokça konuşan ve hayır söyleme konusunda da sınıfta kalan herkese “susma” tavsiyesinde bulunmak istiyoruz bu ay.

Ve sözü çok uzatmadan biz de güzelce susuyoruz.

Sükût sohbetimiz olsun bu.

Bir ay boyunca “biraz sussak iyi olacak” diyelim kendimize, sevdiklerimize.

Susalım ve kalbimizi dinleyelim, merhametimizi dinleyelim, insanlığımızı, insafımızı, vicdanımızı dinleyelim sessizce. Susalım ve aydınlansın içimiz, zenginleşsin tefekkürümüz.

Yersiz, zevksiz ve hikmetsiz konuşanlar, sığ sözleriyle hayatımıza tatsızlık katanlar ibret alsın diye, susalım hep birlikte güzelce, öyle güzel susalım ki şifa olsun âleme.

***

Türkiye Gençleşiyor projemiz kapsamında “sözü güzel söyleyen, güzel söz söyleyen” gençler, davet edildikleri yerlere gitmeye başladı, hayırlı olmasını dileriz.

Dergimize abone olanlara hediye ettiğimiz “Dedi Ki” isimli kitabımız seviliyor, aldığımız geri dönüşler sevindirici.

Genç Gönüllüler biri İstanbul’da, diğeri Kırşehir’de olmak üzere iki güzel kamp gerçekleştirdi. “İncelikler” üzerine konuştular, birbirlerine ayna oldular, heyecanlarına selam ederiz.

GENÇ Prodüksiyon birbirinden güzel çekimlerle sanal dünyayı zenginleştirmeye devam ediyor. Dergimizde yapılan röportajların video hâlini, yazarlarımızla yapılan özel çekimleri, çeşitli güzel kurguları kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

Kısmet olursa 31 Mart Cumartesi günü, Üsküdar’da “12. Yıl Buluşması” olacak, tüm GENÇ ailesi olarak bir araya geleceğiz, sizleri de aramızda görmek isteriz.

Nisan sayımızda görüşmek üzere.

Altın değerinde sükût ile.


Süleyman Ragıp Yazıcılar'ın Yazısı.