“kitabinabak.com”

Kağıt sektörü hiç olmadığı kadar zor zamanlar geçiriyor. Maalesef ülkemiz halihazırda kağıt konusunda dışa bağımlı. Dolayısıyla matbu yayınlar için gereken kağıtlar ithal ediliyor ve mevcut döviz kurlarıyla maliyet hayli yüksek oluyor. Bu durum ister istemez kitap fiyatlarına da gözle görülür şekilde yansıyor. Ülkemizde faaliyet gösteren yayınevleri e-kitap pazarında fiyasko olduklarından ötürü basılı kitap fiyatına e-kitap sattıkları için matbu kitaplar da hâlâ gözde olmaya devam ediyor. O zaman soru şu: bir kitabı en uygun fiyata nasıl bulacağız?

Kitaplara uygun fiyatla ulaşmanın en kolay yolu internet üzerinden satın almak. Ancak kitap satışı yapan siteler arasında dahi ciddi farklar olabiliyor. Hepsini tek tek ziyaret etmektense listeleyip görebilsek nasıl olurdu? İşte bu amaçla kurulan kitabinabak.com sitesi aradığınız kitabı en uygun fiyata bulma konusunda yardımcı oluyor.

Siteye giriş yaptıktan sonra kitap adı, yazar adı veya yayınevi adı ile arama yapabilirsiniz. Çıkan sonuçlardan aradığınız kitabı tıkladığınızda 20-30 farklı kitap satış sitesinden tüm fiyatları görebiliyorsunuz. Fiyatları listeledikten sonra yapmanız gereken en ucuz satıcıya tıklamak ve satın almak. Bu arada kütüphanenize muhakkak katmanız gereken kitaplar için okurdergisi.com adresine göz atabilirsiniz.


Muhammed Murat Tutar'ın Yazısı.