Genç Dergisi Çıktı: Ben Liderin Lider Olmayanını Severim
Hayırlı günler.
GENÇ Dergisi`nin 2020`deki ilk sayısı; 160. sayısı huzurlarınızda.
Ocak ayı sayımızda "Ben Liderin Lider Olmayanını Severim" başlığıyla çıktık.
Gençlerin “öncü” olarak gördüğü, “lider” olarak kabul ettiği, “kanaat önderi” şeklinde algıladığı pek çok insan var. Lakin yıllar geçtikçe, kah liderlerde aranan özellikler, kah öncülerin klasik çerçeveleri, kâh da kanaat önderlerinin alışılagelmiş tanımları değişiyor, farklılaşıyor, çeşitleniyor. Bu manada, Ocak sayımızda, bu konuyu farklı açılardan ele alarak bir dosya çalışması hazırladık.
Gençlerle birebir görüşmeler yaparak: “Lider deyince aklına ne geliyor, öncü olarak gördüğün insanlarda seni etkileyen nedir, senin dünyanda hangi insanlar kanaat önderi sınıfına giriyor?” gibi sorular sorduk. Aldığımız cevaplar hem güzeldi hem sizin de göreceğiniz üzere manidar oldu. Bu ay bir nevi, dosyamız vesilesiyle gençliğe ilham olan, gençlerin peşinden gittiği ya da gençlere sıcak/samimi gelen insan tipini konuşmuş, tartışmış olduk. Ayrıca usta isimlerle röportajlar, yazılar ve görüşler alarak “lider, öncü, kanaat önderi” gibi kavramların teorik veya mana olarak nasıl bir zeminde olduğunu; manevi karşılığını konuştuk. Aldığımız cevaplar, yaptığımız araştırmalar yine gösterdi ki çuvaldızı hem kendimize hem de gençlere batıracağız, biraz. İstifadesi bol olsun.
Ahmet Şahin Akbulut, Turgay Şirin, Abdulbaseet El Benna, Köksal Alver, Hasan Aycın, Murat Pay, Mehmet Akif Karayel, Abdullah Sak ve Mustafa Ablak röprotajları bu ay GENÇ`te.
Unutmadan: GENÇ’in kurucu editörü, Yayın Danışmanı Mehmet Lütfi Arslan’ın "111 Soru-111 Cevap SEN SORDUN” eseri 14. yılında GENÇ Dergisi’ne abone olan herkese hediye.
Şuradan abone olmak mümkün: http://gencdergisi.com/abone.html
Kapağımız ve bültenimiz aşağıdadır. Paylaşım serbest :)
Sosyal medya paylaşımlarınıza #GENÇ14yaşında hashtagini ekleyebilirsiniz.
Muhabbet ve dua ile.
GENÇ'ın Yazısı.