üzel bir haberle daha karşınızdayız: Uzun bir zamandır beklenen Genç Kitaplar serisinin ilk dört kitabı çıktı. Hemen müjde vereyim: Diğerleri de yolda. Şimdi, birbirinden güzel bu dört kitap hangileri, içlerinde neler var neler yok, buyurun birlikte okuyalım:

Dert Çağrısı 

Genç Dergi Editörü Mehmet Lütfi Arslan`ın Dert Çağrısı isimli kitabı, ebedi gençliği bulmak için "dert kardeşliği"nde buluşmaya, hemdert olmaya, "dertdaş" olmaya davet ediyor bizleri. Bu kitap aynı zamanda 42 sayıdır Genç Dergi’nin şahsında dile getirilen duygu ve düşüncelerin özeti, “gönüllüler ordusu”nun eskimeyecek kılavuzu niteliğinde. Eskimeyecek diyorum, çünkü biliyorum ki şu cümlelerle dile getirilen bu çağrının eskimesi mümkün değil: "Dert yüklü bir şarkı besteleyelim birlikte… Her duyduğumuzda kalp atışlarımızı hızlandıran bir şarkı olsun bu. Yedi iklim dört bucağa şarkımızı salalım. Ulaşılmadık yürek, erişilmedik mekan, kat edilmedik mesafe bırakmayalım. Derdimizin şarkısı mest edinceye dek gönülleri… Derdimiz diyelim; derdimizle ağlayıp derdimizle gülelim… Yüreğimizde titrek titrek yanan bu ışıkla bir başka gönül daha buluşsun diye… Işığımız hiç sönmesin diye… Hiç bitmeyelim, geri kalmayalım, yorulmayalım diye… İnsan olmanın gerçek anlamını kavrayalım, insan olalım diye… Derdimizi bilelim, derdimizi söyleyelim. Derdimizle bilinip, derdimizle tanınalım. Adımıza dertliler desinler. Derdimiz, farkımız olsun. Var mısınız?"

Metropol Bedevisi

Ayşegül Genç`in bugüne kadar Genç Dergi`de yayınlanan birbirinden güzel yazılarını bir araya getiren bu kitabın, hem aklınızda hem kalbinizde tarifsiz bir tat bırakacağını umuyorum. Kendine has üslubu ile şimdiden adından sıkça söz ettiren Ayşegül Genç, kıymeti bilinmesi gereken yazarlarımızdan biri. "Bana ne çok `gel-git`ler var hayatında, diyorsun. Tut ki biraz Hacer`im, hayat denen çölde say ediyorum..." sözleriyle kitabına başlayan Ayşegül Genç, "Ömrü say ederek geçenlere..." adıyor bu kitabı...

Cen.net Kafenin Sahibi

Genç Dergi`nin sevilen yazarı Harun Kırkıl`ın zeka ile yoğrulmuş, latif nüktelerle bezenmiş hikaye ve denemelerini bir araya getiren bu kitap, kitap severlerin bir solukta okuyacağı cinsten. Okurken çok keyif alacak, kurguları karşısında birçok defa tebessüm edeceksiniz. Harun Kırkıl`ın nev-i şahsına münhasır hikayelerinden birkaçının başlığı şöyle: "Biz Kuluz, “Cool” Bir Şey Yani", "Kampanya: Eski Kocanızı Getirin; Değiştirelim", "90-60-90", "Bir Apartman Uğruna Ya Rab! Ne Konaklar Yıkılıyor", "Bana Bir Şey Olmaz Deme O.K. mi?", "Amerikan Evliyalarından Hollywood Menkıbeleri", "Mel Gibbson Saadetten Aday Olsun”.

Göklere Yolculuk Var

İnsan bir yönüyle yere, diğer bir yönüyle de göklere mensup ilâhî sanat harikası eşsiz bir varlıktır. Kur’an, “en aşağı seviyede bir hayat şekli” anlamında “el-hayâtü’d-dünya” kavramına dikkat çeker ve böyle bir hayatın; “oyun, eğlence, övünme, gelip geçici süs ve zinetler, mal ve evlat çoğaltma yarışı gibi şeylerden ibaret” olduğunu beyan eder. En güzel kıvamda yaratılan insanın, kendi öz cevherini böyle bir hayat seviyesine mahkûm etmemesini tavsiye ederek de onu hep ötelere, göklere davet eder. Adem Ergül’ün önce “Söz Ola”, sonra da “Genç” dergilerinde bir seri olarak yayınlanan “Gönül Seferi” serlevhalı makalelerinin bir araya toplandığı bu kitapta, göklere yolculuk yapabilmenin, yani manen yükselebilmenin, ahlaki bakımdan güzelliklerle donanmanın nasıl gerçekleşebileceği üzerinde duruluyor. Şahsiyetli ve donanımlı yarınlar için, özellikle genç arkadaşlarıma ve eğitimcilere bu kitabı mutlaka okumalarını tavsiye ederim.

Kitapları temin etmek için:

Genç Kitap Kafe: 0 216 532 00 41 - 42

www.erkamalisveris.com

kitap@gencdergisi.com


Süleyman Ragıp Yazıcılar'ın Yazısı.