Genç Dergisi Ocak Sayısı Çıktı!

Genç Dergisi “Bir dava uğruna yaşıyorsak ölmeyeceğiz demektir!” sloganıyla Ocak sayısını davaları uğruna yaşayıp bu uğurda canlarını teslim eden dört gence ithaf ediyor. Dosya konusu olarak ``Bursa yolunda elim bir kaza sonucunda vefat eden İHH’lı gençler`` seçildi. Dergide tarih, edebiyat, kültür-sanat, teknoloji ve sağlık alanlarında da çok değerli yazılar okurlarıyla buluşmayı bekliyor.
 
Genç Dergisi Ocak sayısında, çıktıkları güzel yolculukta hayatlarını kaybeden dört genç kardeşimiz gıpta ile anılıyor. Dosya konusunda kardeşlerimizin hayat hikayelerine ve arkadaşlarının görüşlerine yer verildi. Öte yandan Türkiye’den ve dünyadan seçkin haberler, kültür-sanat, teknoloji, tarih ve edebiyata dair yazılar ve çok değerli söyleşiler de Ocak sayısında yer alıyor.
 
Dergi, ilk olarak “2021`i Nasıl Bilirdiniz?” sayfasıyla selamlıyor okurunu. Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve hafızalarda en fazla yer eden başlıklara rastladığımız bu sayfanın ardından “bi’ dünya haber” bölümünde Müslüman coğrafyalara dair olumlu içerikler paylaşılıp adeta umutlar yeniden yeşertilirken ``Tecrübe Konuşuyor`` manşeti altında büyüklerimiz, gençlik yıllarında yaşadığı gelecek kaygılarını ve bunları nasıl aştıklarını anlatıyor.
 
Genç Dergisi’nin Bursa yolunda elim bir kaza sonucunda vefat eden gençler dosyasında; YediHilal Başkanı Salim Sarıyıldız; “Salih Bir Kardeş Oldu Bizlere” başlıklı yazısında YediHilal gönüllüsü Yusuf Taha ve arkadaşlarının vefatınınn bize ifade ettiklerini anlatırken, Yusuf Taha`nın arkadaşı Kasım Karakaş ise “Haysiyetin İzinde Bir Hassasiyet İncisiydi” başlıklı yazısında bize Yusuf Taha`yı anlatıyor. Muratcan Kaya`nın babası Mehmet Akif Kaya; ``Kısacık Hayatına Güzellikler Sığdırdı`` başlıklı yazısında bir baba olarak hislerinden bahsediyor. Muratcan Kaya`nın kardeşi Hamza Kaya; “Sadece Benim Değil Yetimlerin de Abisiydi ” başlıklı yazısında bir abi olarak Muratcan Kaya`yı anlatıyor. Yusuf Taha`nın kardeşi Ömer Göktaş dosyada “Konu Başarmak Değil Gönüllere Dokunmaktı” yazısında Yusuf Taha`nın en büyük hayalinden bahsediyor. Yine Yusuf Taha`nın arkadaşı Bilal Fatih Kavaklı; ``Gıyamet Gada Yer Var`` başlıklı yazısında Yusuf Taha ile olan bir anısını paylaşıyor. Muratcan`ın Dayısı Ömer Topuz ise; ``Biz Onu Yaşarken Anlayamadık`` başlıklı yazısında Muratcan`da gördüğü özel yanlarından bahsediyor. Kağan Talip Tığlı`nın arkadaşı Muhammed Harun Çağrıcı; “Dudaklarında Bir Sağır Gezinti” başlıklı şiiriyle Kağan Talip Tığlı`yı anıyor. Kağan Talip Tığlı`nın arkadaşı Moustapha Aliou; “Görevimiz Yeni Başlıyor” başlıklı yazısında Kağan Talip Tığlı ile nasıl tanıştığını ve ilk izlenimlerini anlatıyor. Tarık Kesekçi`nin arkadaşı M. Talha Özmen; ``Kirlenmeden Kalan İnci`` başlıklı yazısında Edebiyata olan ilgisinden bahsediyor. Tarık Kesekçi`nin Baykar`dan arkadaşı Ahmet Can Köse ise Tarık Kesekçi`nin gönüllülük çalışmalarındaki azmini anlatıyor. “İnandıklarımızla Yaşadıklarımız Çeliştiği Müddetçe Ahlaki Bir Yükselişi Sağlamak Mümkün Olmayacaktır!” 
 
20 kitaptan oluşan ``Bir Müslüman Nasıl Bakmalı`` serisi geçtiğimiz aylarda Beyan Yayınları`ndan çıktı. Serinin içerisinden ``Bir Müslüman Batı Medeniyetine Nasıl Bakmalı?`` eserini kaleme alan Prof. Dr. Mahmut Hakkı Akın, Kadriye Beyza Kirenci ile yaptığı söyleşide çalışmayla doldurulmak istenen boşluğun ne olduğu gibi pek çok konuyu ele alıyor. Akın, ``Hakkı olmak güçlü olmaktan daha üstündür.`` diyerek gücün yanında ahlaki duruşun da önemine vurgu yapıyor.
 
“Bilimde En Yeni, Edebiyatta En Eski Kitapları Oku”
 
Sahaf Ahmet Yahşi`nin Muhammed Murat Tutar ile yaptığı söyleşide 15 soruda sahaflık konuşuluyor. Sonlarda Yazar Nuri Yardım, “Herkes sahaf olabilir mi sorusuna” iyi bir sahaf olabilmenin şartlarını anlatarak cevap veriyor. Söyleşinin en sonunda yer alan soruda Ahmet Yahşi`nin tüm dünyaya verdiği mesajı okuyabilirsiniz. 
 
“Bu Medeniyetin Çocuğu Başaramayabilir Ama Yenilmez!”
 
Sınav Süreci eğitmeni ve Yazar Dr. Faruk Öndağ Ahmet Burak Can ile yaptığı söyleşide Faruk Öndağ Akademi`den bahsediyor. Çiftçi, “Bizim Uzak Doğu`dan gelen öğretilere, Batı`nın sulandırılmış kişisel gelişim kitaplarına ihtiyacımız yok.” diyerek medeniyetimizin zenginliğini anlatıyor. 
 
“Liyakatli Olalım, Basit Yaşayalım”
 
Genç Memur-Sen Başkanı Mustafa Başkara`nın, Hanife Palta ile yaptığı söyleşide yöneticilik, memurluk ve yurt dışında eğitim almak gibi gençliğin gündeminde olan mevzulara değinildi. İstifadeli olmasını umuyoruz.
 
“Filistinli Çocukların Dramlarını Dünyaya Duyurmalıyız” 
 
Av. Halid Zeberka, Şehadet Taş ile yaptığı söyleşide “İşgalci İsrail, Filistinlilerin Kudüs’te zorla yerinden edilmesini ve etnik temizlik yapılmasını amaçlayan planlarını hayata geçirmek için güvenlik servislerini, yasal prosedürlerini, yargı sistemini ve hukuk sistemini kullanıyor.” diyerek İsrail`in yaptığı hukuksuzluklarını gözler önüne seriyor.
 
“Münazara, Hakikati Arayan İnsanla Yapılır!”
 
“Ateistlere De Ki!” üst başlıklı Allah’ın varlığının delilleri ve Evrim Teorisi’nin ele alındığı iki kitabın yazarı İdris Tüzün Beyefendi, Nurcan Doğan ile yaptığı söyleşide kitabından bahsediyor.
 
Genç Dergisinin Ocak sayısına; Hatice Özdemir Tülün; “Portakal Ağacından Muhabbetle”, Belemir Kopuz Güneri; “Dünya Misafirhanesi”, Adem Özköse; “İskandinav Güzeli Oslo”; Tülay Gökçimen; ``İç Savaşın Eşiğinde Var Olma Mücadelesi Veren Ülke: Lübnan``, Erhan İdiz; “10 Liraya Olur”, Burak Çetik; “Bir Güzel Göçmüş Diyeler”, Dr. Adem Ergül; “Hazperestlik Girdabı”, M. Lütfi Arslan; “Ümitsizlikten Nasıl Kurtulabiliriz?”, Osman Nuri Topbaş; “Genç Müslümanlar”, S. Bilgehan Eren; “Ocak`ta Bahar”, Nursena Pancar; “Ayın Konusu: Dertli Sözlük Yazarları Ne Okuyor?”, Emre Topoğlu; “Sahiden, Sen Nasılsın?”, Gamze Çakır; “Dua Reçetesi”, Kadir Bekar; ``Hipodrom Anomalisi``, Prof. Dr. Ömer Çelik; ``Fatiha: Yarısı Rabbin Yarısı Kulun``, İrem Özdemir; ``Huzur`da Kalamamanın Huzursuzluğu``, Ender Ekim; ``Hasat Zamanı``, Prof. Dr. Soner Duman; “Allah Köleliği Nasıl Kaldırdı?”, Dr. Abdullah Uçar; “Yaşıyor Muyum Gerçekten?”, Ayşe Saliha Emon; “Geleceğe Dönüş”, Hande Berra; “Buhara Beyaz Altın”, Betül Tutar; “Elden Ne Gelir?”, Enes Mücahit Eskimez; “Aranır da Bulunmaz Bu Vakitler”, Muaz Erdem; “Mikro Alemden Makro Aleme”, Elif Ceylan Çiftçi; ``Brezilya`da İlk Müslümanlar``, Muhammed Murat Tutar; “TeknoGündem”, Metin Karabaşoğlu; “Vazgeçebilmek” başlıklı yazılarıyla katkı sunuyorlar.
 
Dergiye Katkı Sunan İsimler 
 
Abdullah Uçar, Adem Ergül, Adem Özköse, Ahmet Burak Can, Ahmet Yahşi, Ayşe Saliha Emon, Belemir Kopuz Güneri, Betül Tutar, Burak Çetik, Elif Ceylan Çiftçi, Emre Topoğlu, Ender Ekim, Erhan İdiz, Esad Mücahit Eskimez, Furkan Özkul, Gamze Çakır, Hakan Emin Öztürk, Hande Berra, Hanife Palta, Hatice Özdemir Tülün, İrem Özdemir, Kadriye Beyza Kirenci, Kadir Bekar, Mahmut Hakkı Akın, M. Lütfi Arslan, Metin Karabaşoğlu, Muaz Erdem, Muhammed Murat Tutar, Muhammet Mustafa Tuncay, Nurcan Doğan, Nursena Pancar, Ömer Çelik, S. Bilgehan Eren, Soner Duman, Süleyman Ragıp Yazıcılar, Şehadet Taş, Tülay Gökçimen. 


GENÇ'ın Yazısı.