Geçtiğimiz ay, 25. GENÇ Gönüllüler Buluşması Ankara’da düzenlendi. Şimdi kısa notlar şeklinde bu harika buluşmamızdan bahsedeceğim:

Önce Lütfi abimizin ve Süleyman abimizin konuşmalarını dinledik. Aytuğ kardeşimiz Genç Akademi’yi anlattı. Ali Furkan yeni anayasadan bahsetti. Ali Ramazan abimiz ise sosyal sorumluluk projelerini gündeme taşıdı. Daha sonra Hacı Gedikli Hocamızı ziyaret ettik. Kısa ama önemli bir konuşma yaptı bizlere. Şahsiyetli gençler olmamızı istedi. Orada buluşmamız devam etti. Mustafa Kebapçı abimiz nikâhın önemi ile ilgili bilgiler verdi.

Daha sonra Lütfi abimizin halka açık konferansını dinledik. Dünyanın bizi beklediğini bir kez daha fark ettik. Konferanstan yurda döndük ve fasıl başladı. Bir yandan muhabbet ettik, diğer yandan Samet Demir’le güldük. Mehmet Ali’nin udunun yanık nameleriyle de dertlendik.

Programlar bittikten sonra, birbirine hasret kalan gönüllüler uyuyamadı ve 3 kişilik bir odada 30 kişi toplandı. Bu fasıl, muhabbetin zirve yaptığı nokta oldu.

Pazar günü ise Selman Özpınar Üsküdar’da yüz ağartan çalışmalara imza atan SAGEM’den bahsetti. Öğlene doğru Hacı Bayram Veli hazretlerini ziyaret ettik. Ziyaretin ardından, cami avlusunda halka olup birbirimizle vedalaştık.

Katıldığım ilk Genç Gönüllü buluşmamın böylesine mutluluk vereceğini tahmin etmemiştim. İnşallah niceleri hepimize nasip olur. Bir dahaki buluşmayı kaçırmayın derim; GENÇ gerçekten de heyecan dolu!


Muhammed Murat Tutar'ın Yazısı.