Adem Özköse, Cennete Otostop, Pınar Yayınları, 191 sayfa

Zalimlere inat mazlumun yanında yer alan gönül erleridir ancak ümmetin yeniden şahlanışında bir enstrünman olacak olanlar. Onlar şairin mısralarıyla zulmü alkışlamayan ve zalimi asla sevmeyen adamlardır.

Adem Özköse de kalbi ümmet için atan, nerede ümmete zulüm yapılıyorsa oraya koşan ve mazlumların sesini dünyaya duyuran bir ağabeyimiz.

Gerçek Hayat’ta yayınladığı birbirinden çarpıcı röportajlarından ve yazılarından tanıdığımız Adem Ağabey, dünyanın dört bir tarafında hidayete eren insanlarla gerçekleştirdiği röportajlarını “Cennete Otostop” isimli kitabında topladı.

Bu kitap Adem Ağabey’in de deyimiyle “salt gazetecilik” ürünü değil. Aksine kitabın sayfalarında gezinirken hidayete ermiş insanların samimi hikayelerinin, yine bir o kadar samimiyetle aktarıldığını hissediyorsunuz. Hristiyan bir misyonerken Müslüman olan Malezyalı kızın, İngiltereli uyuşturucu kaçakçısının, Avustralyalı askerin hidayet öyküsünü okurken kalbinizdeki mücevhere değer biçme imkanı bulacaksınız.


Selim Tiryakiol'ın Yazısı.