İsrail Medyası İran`ı Zayıflatmanın Yolunu Buldu
İsrail yönetimi, siyasi, ekonomik, askeri her anlamda güçlenen, her fırsatta İsrail’in ortadan kalkacağını hatırlatan İran yönetiminden inanılmaz derecede rahatsız. ABD’yi de yanlarına alarak İran’ı zayıflatmak için her türlü yolu deniyorlar. Yaptırım, tehdit vs. hiçbir şey kâr etmiyor. İran güçlendikçe İsrail ifrit oluyor.
Çaresizlik içindeki İsrail yönetimine İran’ı tecrit edecek yeni bir teklif İsrail medyasından geldi. Haaretz’nin önde gelen yazarlarından Gıdeon Levy’e göre, İran’ı zayıflatmak adına İran’ı bombalamak çözüm değil. Bombalanmış İran bombalanmamış İran’dan daha da tehlikeli olacaktır. İran’daki rejim istikrarlı; bombalamadan sonra daha da istikrarlı olacaktır. Peki Levy’e göre İran zayıflatmanın yolu ne? Barış!
Nasıl yani?
“İsrail, Suriye’ye yanıt verir ve barış imzalar. İran bir stratejik müttefikini, Suriye’yi kaybeder. Bir diğer stratejik müttefik, Türkiye, İsrail’e geri döner. Ve İsrail barışı bulur. İnsan daha çılgın gelişmeleri de tahayyül edebiliyor. İsrail işgale son verir ve Filistinlilerle barış yapar. İran, İsrail’e saldırmak için sahip olduğu en can alıcı bahaneden mahrum kalır. Filistinliler İsrail’le barış yapsa Mahmud Ahmedinecad ne diyebilir ki?
Beytullah Demircioğlu'ın Yazısı.