Bu Ne Algı Bu Ne Düşmanlık
SA Today/GALLUP`un Ağustos 2006`da yaptığı bir araştırmaya göre ABDlilerin %39`u Müslümanlara karşı önyargılı olduğunu ifade etmiş, %25`i Müslüman bir komşu istemiyor; %39`u da Müslümanların özel bir kimlik kartı taşıması gerektiğini düşünüyormuş. Niye böyle oldu? Malum 11 Eylül saldırılarından sonra.
Peki ABDlilerin 11 Eylül hakkındaki düşünceleri, ilk günlerin tozu dumanı arasındaki gibi mi? Hiç de değil, %42`si 11 Eylül eyleminin aslında Amerikalıların eseri olduğuna inanıyor. % 36`sı ABD hükümetinin 11 Eylül`ü bizzat organize ettiğine ya da bildiği halde göz yumduğuna inanıyor, %16`sı İkiz kulelerin yıkılışının önceden planlandığına, New Yorkluların %49`u da ABD hükümetinin bu eylemi bildiği halde önlemediğine inanıyor.
İnsan bu noktada şunu sormadan edemiyor: Madem 11 Eylül ile Müslümanlar arasındaki ilişki konusunda biraz mesafe kat ettiniz, hala neden önyargılarınızla hareket ediyorsunuz? Bu ne algı, bu ne düşmanlık yani?
Mehmet Lütfi Arslan'ın Yazısı.