Zeynep Betül Akçil / Genç Haber Merkezi

Genç Gönüllü Kızlar olarak, 7 Ekim Pazar günü Genç Dergi binamızda yeni dönem açılışımızı gerçekleştirdik. Programımıza Rabia Brodbeck ve Genç Dergi yazarlarımızdan Rabia Gülcan Kardaş katıldı. 70 kadar gönüllünün bir araya geldiği yeni dönem açılışı, kelamların en güzeli olan Allah’ın kelamı ile başlayıp Ayşe Yazıcılar’ın bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında genel bir bilgi vermesiyle devam etti.

Bizim Yaptığımız Her Faaliyet Gönül Mahsulü Olmalı!

Ayşe Yazıcılar konuşmasında, yaptığımız her faaliyetin, gerçekleştirdiğimiz her programın gönül mahsulü olması üzerinde özellikle durdu. Yeni dönemin, aramıza katılan yeni arkadaşlar açısından bir dönüm noktası olabileceğini belirten Yazıcılar, kendi menfaatimizi başkalarının menfaati içinde görmemiz gerektiğini vurguladı. “Genç Gönüllü Kızlar olarak ne bir kenara sineceğiz, ne de sürekli görünerek var olma yolunu seçeceğiz, kendimize ait üçüncü yolu ortaya koyacağız, bunu da zamanla daha sistematik bir hâle getireceğiz”  diyerek konuşmasını noktaladı.

İlim ve Aşk Birlikte Yürür!

Rabia Brodbeck Hanımefendi’nin özellikle sevgi konusunda konuşmaları arkadaşlarımız tarafından ilgi gördü. Efendimiz’in (sav) sevgi ve muhabbet anlayışını kısaca özetleyen Rabia Hanım "ilim ve aşk"ın hep beraber yürüdüğünü; Allah`ı sevmemizin, Allah`ı bilmemiz ve tanımamızla doğru orantılı olduğunu ifade etti.

Bir Dert Sahibi Olmak…

Rabia Gülcan Kardaş bize Genç Dergi’nin 7.yılını, 7 yılda neler yapıldığını ve yapılacak daha çok şey olduğunu anlattı. Genç Dergi’nin yola çıktığında gerçekten bir "dert" sahibi olduğunu ifade eden Gülcan, 7 yıl önce doğmuş bir çocuk gibi düşününce derginin de zamanla karakterini, hüviyetini, kimliğini bulmasından, şemalinin belirginleşmesinden bahsetti. Gelişti, değişti her geçen gün kendine bir şeyler kattı. Gülcan “Hepiniz öğrencisiniz , İstanbul`a farklı ilçelerinden geldiniz, burada sayılı yıllarınız var, bu vaktinizi çok iyi değerlendirin, çünkü sayılı gün çabuk geçer” dedi. Dertlenmekten ayrıca bahseden Gülcan, arkadaşlarımıza aramıza hoş geldiklerini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

“Riyazü’s-Salihin.. –Pardon, O neydi?”

Yeni dönemde Hadis dersleri verecek olan Rabia Betül Çetin ise kısaca dersler hakkında bilgi verdi, genel bir Hadis bilgisiyle bizi aydınlattı. “Bir Müslüman olarak ne kadar Hadis biliyoruz? Hadis ki Efendimiz (sav) ile konuşmaktır. Biz günde kaç kere Peygamberimizle konuşuyoruz?”

Hadis konusu çok önemli olmasına rağmen, günümüzde biraz zayıf kaldığımızı belirten Çetin “Ben onu şöyle söylemek istiyorum acaba Efendimiz (sav) ile randevunuz olsa O’nun huzuruna çıkmaya kendinizi layık görür müsünüz? Ben iyi bir Müslümanım, cennette Kevser Havzında O`nunla birlikte olacak ümmettenim diyebilir misiniz?”

Başından geçen bir hadiseyi üzülerek anlatan Çetin “Bir bayanla konuşurken bana ‘Şu an ne okuyorsunuz?’ diye sordu. Ben de ‘Riyazü`s-Salihin’ dediğimde, bana ‘Pardon o neydi? Bir yemek ismi mi yoksa bir insan ismi mi?’ diye bir soru yöneltti.

Programın Sonu Çok Muhabbetli Geçti

Programımızın sonunda geleneksel fasıl gecelerimizin vazgeçilmezi fasıl ekibimiz, arkadaşlarımıza içli ve ruhu dinginleştiren bir müzik ziyafeti yaşattı. Ardından ikram kısmında hep beraber kaynaşma fırsatı bulduk. Genç Gönüllü kurabiyelerimiz yoğun ilgi görürken hepimize ait balonları aynı anda patlatıp içlerinden nasibimize çıkan sözlerle ortamımız daha bir renk kazandı. :)

Arkadaşlarımızın irtibat bilgilerini alarak daha sonra özelde ve Genç Gönüllüler’de görüşmek üzere sözleştik. Gelen arkadaşlarımıza tekrar teşekkürlerimizi sunuyor, beraber yürüyeceğimiz bu yolda Allah yâr ve yardımını bizden esirgemesin diyoruz..

İrtibat: genchanimlar@gmail.com


  


GENÇ'ın Yazısı.