Ömer Faruk Türk / Genç Haber Merkezi

Uluslararası Genç Derneği ve Genç Gönüllüler, Fetih Haftası’nda İmam Hatip Okulları’nda Gönüllülük Akademisi projesini hayata geçirecek.

İmam Hatip Okullarındayız

İstanbul Valiliği ile ortaklaşa gerçekleştirilecek Gönüllülük Akademisi’nde belirlenen İmam Hatip Okulları’nda gençlere seminerler, konferanslar, drama etkinlikleri ve atölye çalışmalarıyla dolu dolu bir program sunulacak. Fetih Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek proje kapsamında daha önceden belirlenen pilot okullarda, gençlere gönüllü olmanın esasları, sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirmenin püf noktaları anlatılacak. Gönüllü Fikirler Atölyesi etkinliğinde ise öğrenciler gruplara ayrılarak proje fikirleri üretecekler. Daha sonra seçilecek en iyi fikirler dernek merkezinde proje danışmanları ile geliştirilecek ve sürecin sonunda bir proje fuarı gerçekleştirilecek.

GENÇ, İmam Hatiplere Ulaşıyor

Başlangıçta seçilen pilot okullarda uygulamaya konulan, önümüzde dönemlerde ise İstanbul ve Anadolu’nun farklı kentlerindeki İmam Hatip Okulları’nda gerçekleştirilmesi planlanan Gönüllülük Akademisi’nde, Uluslararası Genç Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Lütfi Arslan, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Okur, Uzman Psikolog Dr. Mehmet Dinç, Eğitimci, Yazar, Genç Dergi Yazı İşleri Müdürü Süleyman Râgıp Yazıcılar, Proje Direktörü Ali Ramazan Tak, Sahne Sanatları Eğitmeni Samet Demir ve İletişimci İbrahim Özkahyaoğlu gençlerle bir araya gelecek.

İmam Hatipleri Önemsiyoruz

Gönüllülük Akademisi hakkında konuşan Genç Gönüllüler Genel Koordinatörü “İmam Hatip Okullarını önemsiyoruz. Bu proje ile birlikte gönüllülük konusunda farkındalığın artacağına inanıyoruz” dedi. Proje Koordinatörü Ali Ramazan Tak ise, “Bu proje kapsamında gerçekleştireceğimiz Gönüllü Fikirler Atölyesi’nden önemli projelerin hayata geçirileceğini düşünüyoruz.” dedi. 


GENÇ'ın Yazısı.