Saraçhane`de Mısır Nöbeti Sürüyor
Gökhan Ünal / Genç Haber Merkezi
İnsan ve Medeniyet Hareketi`nin gençlik birimi Genç Hareket’in Mısır’da yaşanan olaylara dikkat çekmek ve destek vermek amacıyla Saraçhane Parkı’nda gerçekleştirdiği “7 gün 7 saat İftardan Sahura” programı devam ediyor.
Suriye ve özellikle Mısır’da son dönemde yaşanan katliamların ardından tepki için Saraçhane Parkı`nda toplanan Genç Hareket üyeleri, 7 gün boyunca, iftar yaptıktan sonra sahura kadar parkta etkinlikler düzenliyor. İftarla başlayan program, akşam namazı, Teravih namazı, hatimler, teheccüd namazının kılınması ile devam ediyor. "Kardeşlik Bedel İster" başlığıyla düzenlenen etkinlikte Rabiatul Adeviyye, Nahda meydanlarına ve İhvan-ı Müslimin’e selam gönderip destek verilirken, Sisi başta olmak üzere darbe sorumlularına, İsrail ve Amerika’ya da tepkilerini dile getiriyorlar.
Bülent Yıldırım, Adem Özköse ve Ramazan Kayan gibi isimlerin de destek için katıldığı etkinlikte, Saraçhane Parkı Mısır`ın Adeviyye Meydanı ile kardeş ilan edilirken, etkinlikler sadece Mısır değil, Suriye, Filistin ve tüm mazlum coğrafyalara destek için yapılıyor. 31 Temmuz Çarşamba günü meydanda yapılacak iftar ve kılınacak akşam namazının ardından Ümmet şiirleri gecesi düzenlenecek. Şiir gecesinde birçok şaire ait şiirler okunacak.
GENÇ'ın Yazısı.