Rüyalarımı Yaşamaktan Korkuyorum
Üniversitede okuyorum. İlk önce yurtta kalıyordum şu anda arkadaşlarımla evde kalıyorum. Size sorum rüyalarla ilgili olacak. Ben rüyalarımdan çok etkileniyorum. Kendim ya da başkalarının yorumları bu konuda beni gerçekleşecekmiş gibi çoğu zaman sıkıntıya sokuyor. Gördüğüm birkaç rüyanın da gerçekleşmesi bu konuda paniğe kapılmama sebep oldu. Uyumaktan bile korkar hale geldim. Bu sorun günlük hayatımı olumsuz etkiliyor. Bu problemi nasıl aşabilirim?
Rüyalara, yorumlara inanmamak mümkün değil. Hele gördüğünüz rüyaların yorumlara bağlı olarak gerçekleşmiş olması doğal olarak rüyalara inanma oranını artırmış. İnsan bir şeye inandığı zaman o artık onun doğrusu olur. O doğrunun gerçek doğruya yakın olduğunu tespit etmek sizin tarafınızdan yapılması zor bir iş. Sanırım rüyaların nedenleri ve etkileri konusunda geniş bir bilgiye sahipsiniz. Ancak bu bilgilerinizin ne kadar doğru olduğunu bilmediğim için rüyalarla ilgili şu bilgileri size aktarmak istiyorum.
Rüya, insanların bilinç altına attıkları duygu ve düşüncelerin dışa vurumu, Hayallerin gerçekleştiği özgürlük anı olduğu kadar gelecekten de bir parça haber veren kaliteli uykuda yaşanan bir haldir. Mutlaka her insan rüya görür. Rüyalar yaşadığımız gerçek dünyadaki süreyle asla kıyaslanamaz. Başka ülkelere, başka şehirlere yolculuk etmek, okulu kazanmak-bitirmek, evlenmek, çocuk sahibi olmak gibi ömrün büyük bir bölümünü kapsayan olaylar rüyada saniyeler içinde yaşanır. İsteklerimizin rüyada gerçekleşmiş olması, korktuğumuz şeylerle karşılaşmak, gelecekten haberdar olmak, uyandığımızda rüya olarak hatırlanıyorsa hayatımızdaki etki oranı da uyuduğumuz anda yaşanan bir durum olarak sınırlı kalmalıdır. Bunu günlük hayatın içine taşımak, zorlanmak, bizim gerçek hayatı yaşamakta zorlandığımızın, hayalperest olduğumuzun, bulunduğumuz durum ile gelecek arasında bağlantı kurma gücü yerine hayal gücüne sığındığımızın yani, ruhsal olarak hayattan kopma noktasına geldiğimizin göstergesidir.
Kişilik Bozukluğunun Çaresi Sosyal Faaliyet
Siz kendi aleminizde yaşıyorsunuz. İnsanların sözlerinden çabuk etkileniyor ve sorumluluklarınızdan kaçıyorsunuz. Bu şunun göstergesidir: Kişilik bozukluğu. Bir an önce bulunduğunuz konuma göre sorumluluklarınızı belirleyin ve hemen bunlara yönelik somut adım atın. Yani sınavlarınıza çalışın, ders programınıza mutlaka uyun, devamsızlık asla yapmayın. Bunun yanında yüzme, futbol gibi enerji harcatacak faaliyetleri haftada en az bir kez olmak üzere uygulayın. TV, bilgisayar, sinema gibi faaliyetlerden uzak durun. Arkadaşlarınızla geçireceğiniz zamanı çoğaltın, evde yalnız kalmayın. Gördüğünüz rüyaları hiç kimseye, güvendiğiniz arkadaşlarınıza bile anlatmayın. Yoğunluğunuzu bu konunun üzerinden günlük hayatınıza çekerseniz sıkıntıdan kurtulduğunuzu göreceksiniz. Yaşanacak gerçek bir hayat var, rüyada bunu görmeniz o hayatı olumlu ya da olumsuz asla etkilemez. Selamlar..
GENÇ'ın Yazısı.