Şubat sayınızdaki Cafcaf kapağı muhteşem olmuş. Her ay sabırsızlıkla dergimin gelmesini bekliyorum. Yusuf Deren abiye Gergef köşesiyle çok selamlar ve başarılar diliyorum, yazılarını beğeniyle ve merakla okuyorum, kaleminin mürekkebi tükenmesin duasıyla. Bir fotoğraf gönüllüsü olarak fotoğraf bölümünü de çok seviyorum. Aslında tek tek bütün yazılarınız muhteşem ve konularınız harika. Rabbim son nefesinizi müslüman olarak vermeyi ve salihlerle haşrolunmayı nasip etsin, amin.

Derya Ataç-Ümraniye İstanbul

Bir An Kendimi Çok Yalnız Hissettim

Geçen gün dersaneden çıktığımda karşıdan 3 tane kız geliyordu.Giydikleri tüm siyasi ve dini düşüncelerini ortaya koyan cinstendi. Bir an kınadım onları, sonra onları dış görünüşlerine göre değerlendirdiğim için kızdım kendime. Az sonra yanımdan geçip gittiler ve arkamdan başörtümle ilgili bir şey söylediler. Ama öyle bir söyleme ki herkes dönüp baktı. Bir an durakladım, açıkçası herkesin dönüp bana bakması utandırdı. Sonra utanması gerekenin onlar olduğunu düşününce onların seviyesine inmemeye karar verdim. Duymamış gibi, hatta biraz da tebessüm ederek ilerleyip köşeyi döndüğümde bir de baktım ki kız hala arkamdan bağırıyor. Belli ki karşısındaki tarafından ciddiye alınmadığını görünce epeyi sinirlenmiş. Bu kez iyiden iyiye rezil oldum, çünkü ömrümde öyle bir bağırtı duymamışımdır! Herkes dönmüş bana bakıyor, sesli sesli kıza hak verenler var, hatta kenarda kızı ıslık çalarak alkışlayan bir grup serseri! Kıpkırmızı oldum, koşar adımlarla uzaklaştım oradan. O an kendimi çok çok yalnız hissettim. Gelip geçen insanların biri bile beni savunacak bir şey söylemedi. Sanki hepsi kocaman bir cephe oluşturdular karşımda. Bense yalnızdım. Akşam derginin son sayısı geldi eve. Dergiyi, sonra da o bayıldığım Cafcaf`ı okuyup bitirdiğimde öyle bir rahatlama hissi kapladı ki içimi... Ben yalnız değilim! Benim gibi düşünen insanlar var! Gerçekten var.. İyi ki varsınız...:) İyi ki yalnız değilim.. Selam ile...

Bengisu Battal-Ankara

Hayat Üniversiteden İbaret Değil Gerçekten

Sinan Özgenç’in “Hayat Üniversiteden İbaret Değil” başlıklı makalesini okudum. Teşekkür ederim. Bazı tesbitleriniz var, doğrudur. 47 yaşında bir kardeşinizim. Üniversitede çalışıyorum. Kardeşlerimizin çoğu üniversiteyi hala vizeden 50, finalden 100 aldım, sınıfı geçtim, başardım sanıyor. Oysa burası yüksek öğretim yani bu iş gönüllü işi. Düşünün ki bu alanda senden önce binlerce kişi mezun olmuş. Senin okulundan daha kaliteli okullarda okuyanlar var, senden zekiler var, yüksek lisans doktora yapanlar var. Özel olarak kendini yetiştirenler var. Dolayısıyla senin aldığın diploma sadece belge. Sen bu diplomayı alınca bundan ekmek parası kazanabilecek misin? Ayrıca bir kütüphane bilinci oluşturmalıyız. Vakit ve paramız sınırlı. Ama bu bilinç mutlaka olmalı. Bir de size bana gelen maillerden gönderen kardeşimiz şu anda vefat etmiş durumda. 5 ay oldu; maillerini silmeye kıyamadım. Allah rahmet eylesin. Fatiha’ya vesile olur inşallah.

Muzaffer Demirci

Ulvi Bey’e Acil Şifalar

Öncelikle gün geçtikçe dergimiz güzelleşiyor. Gerçekten harika yazılara ve gündemlere yer veriyorsunuz. Rabbim her daim yar ve yardımcınız olsun, muvaffakiyetinizi artırsın, dualarımız sizinle. Sizinle üzücü bir olayı paylaşmak istedim. Sizinle tanışmamıza, bu güzel ve özel "GENÇ DERGİ"yi fark etmemize vesile olan Selçuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden edebiyat hocamız ULVİ KUBİLAY DÜNDAR geçtiğimiz 15 mart cumartesi günü kaza geçirdi. Kaburga kemikleri kırılan hocamıza Allah’tan acil şifa diliyoruz. Ulvi hocamızı çok seviyoruz.

Yasemin Erat

Editör’ün Notu: Biz de Ulvi Bey’e acil şifalar diliyor, bir an evvel aşkla bağlı olduğu mesleğine ve öğrencilerine dönmesini temenni ediyoruz.

GENÇ Isparta’ya Küstü mü?

Ben Yunus Tanışman. 17 yaşındayım. Bu ay derginin yanında verdiğiniz Türk Ordusunun Sancağı afişi çok güzeldi. Her sayıda böyle küçük hediyeler bekliyoruz. ÖSS de yaklaştı. Hediye olarak belki ÖSS denemeleri olabilir. :) Bu arada GENÇ neden hala Isparta`ya gelmiyor? Bir kaç sefer sormuştum cevap gelmedi. Tekrar soruyorum GENÇ Isparta`ya küstü mü yoksa? En yakın zamanda burada da GENÇ şöleni bekliyoruz. M. Kul ve A. Çakıl`ın `Çizgi Dili` bölümünü çok beğeniyoruz. Güller Diyarından Selam Olsun.

Yunus Tanışman-Isparta

Editör’ün Notu: Isparta’ya küsmemiz mümkün mü? Birgün yolumuz düşer oraya da geliriz inşaallah.

Başörtüsü Yazıları Yağmur Sonrası Gibiydi

Genç dergisini her elime aldığımda bir solukta, dünyayla bağlantımı kesip tam konsantre okuyorum. Mart ayı sayısını okurken dedim ki kendi kendime “Marifet iltifata tabi değil mi?” Sıradan, alışık olduğunuz birkaç kelimeyi tekrarlayacağım size belki ama yine de “Allah razı olsun, beni ifade ediyor bu dergi, sesi sesim sanki, içimden geçenleri buluyorum” demek istedim. Rabbim hizmetinizi kabul etsin ve sesinizi, gönlünüzü güzelleştirerek daha uzaklara ve derinlere duyursun, hissettirsin. Başörtüsü hakkındaki yazılar hele içime yağmur sonrası havadaki temizliği, yıkanmışlığı hissettirdi. Haykırıp duyuramadıklarımı birileri söylemiş, elhamdülillah dedim. Artık öyle çürümüş ki gerçekten içim, sevinmiyorum, üzülmüyorum verilen izne ya da yapılan kısıtlamaya. Diyorum ki o adamcağızlara, zavallılara, “Siz eğitmeyin zaten beni istemiyorum, ben taviz vermedikçe “Üveysi oluyorum!”

Ayşe Nezihe Önal

Genç Gönüllüler Boş Durmuyor

GENÇ Gürül Gürül Akıyor

Genç Gönüllüler Mart ayında bir hayli hareketliydiler. Yurdumuzun çeşitli illerinde büyük küçük birçok program yapıldı. Genç Dergi ekibi fırsat buldukça gençlerle buluşmaya çalıştı. Bu köşede yapılan faaliyetlerden kısa kısa notlar aktaracağız sizlere.

- İstiklal Marşı`nın kabul edildiği tarih olan 12 Mart Çarşamba günü, İstanbul`daki Genç Gönüllüler, Asım Gültekin öncülüğünde ilginç bir anma gerçekleştirdiler. Ellerinde Safahat bulunan GENÇ Akifseverler, Şehzadebaşı`ndan Edirnekapı Şehitliği`ndeki Mehmet Akif`in kabrine kadar hep birlikte, yüksek sesle Safahat okuyarak yürüdüler. Meraklı bakışların eşliğinde yürüyen grup, Mehmet Akif`e ve onun can dostu Babanzade Ahmet Naim`in ruhlarına fatiha okuyarak dağıldı.

- Antalya`daki Genç Gönüllüler Ahmet Berberoğlu öncülüğünde güzel çalışmalara imza atmaya devam ediyor. 17 Mart Pazartesi akşamı, Genç Dergi Temsilciliği ve Antalya Genç Gönüllüleri "Çanakkale Şehitlerine" isimli güzel bir program düzenledi. Küçük bir salonda gerçekleşen programa yaklaşık 70-80 kişi katıldı. Program sonunda da katılımcılardan çok olumlu tebrik ve eleştiriler alındı. Ahmet Berberoğlu`nun bu programla ilgili dileği şöyle: “Yoğun bir manevi ve duygusal ortamda gerçekleşen program inşallah amacına hizmet etmiştir. Şehitlerimizin ruhu şâd olsun.”

- 25 Mart Salı günü, Kadıköy İmam Hatip Lisesi`nde editörümüz Mehmet Lütfi Arslan ve yazarlarımızdan Süleyman Ragıp Yazıcılar öğrencilerle buluştu. Söyleşi şeklinde gerçekleşen programa bir hayli ilgi vardı. Kadıköy İmam Hatip Lisesi`ndeki programın tertip edilmesine vesile olan aktif ve heyecanlı Genç Gönüllüleri Refika İncekaş ve Elif Solmaz`a katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz; eksik olmasınlar.

- 8. Genç Gönüllüler Buluşması 28-30 Mart tarihleri arasında Bursa`da gerçekleşti. Adil Tanış`ın ev sahipliğinde yapılan programda GENÇ’ler dergilerini ve ileride yapacakları projelerini konuştular. Gezmeyi de ihmal etmediler tabii. Bu arada Bursa GENÇ Temsilciliği 29 Mart’ta Tayyare Kültür Merkezi`nde Ahmet Taşgetiren Bey’in konuşmacı olarak katıldığı “Genç Türkiye Tasavvuru” başlıklı bir konferans düzenledi. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği konferans GENÇ’in farklı bir açılımı oldu.

- Abdullah Emre Çetiner, Şubat’ta ABD intibalarını okuduğunuz bir Genç Gönüllüsü. Her ne kadar Türkçe`yi doğru konuşamasa da İngilizce`yi öğrendiği söylenebilir. Latife bir yana, Abdullah Kütahya`da güzel çalışmalar yapıyor. Genç bir ekibi var ve programdan programa koşuyorlar. En son, geçtiğimiz ay gençlerle muhabbet ve birliktelik amaçlı bir yemekte buluştular. Can boğazdan gelir düstüruyla hareket eden Abdullah Emre ve ekibi hem koşturuyor hem de yiyor. Doğrusu bize de bu gayretli arkadaşlara “hem kolay gelsin hem de afiyet olsun” demek düşüyor.

- Ahmet Ekrem Kaya ve Selman Özpınar, İstanbul`daki kanka ikili diye tabir edebileceğimiz Genç Gönüllüleri. Birlikte yurtlara ve öğrenci evlerine ziyaretler düzenliyorlar. Ellerinde Genç Dergi, bulabildikleri her yere giriyorlar desek yeridir. Geçenlerde Üsküdar`daki Özel Avrasya Yurdu`nda, lise ve üniversite öğrencilerinin katıldığı programda mikrofonu alıp atılmışlar orta yere. İlk başta zor olsa da ilerleyen dakikalarda rahatladıklarını söylediler. Ne diyelim Allah gayretlerini artırsın. Darısı Ankara’daki Sami Yaylalı ve Mustafa Kaman`ın başına.


GENÇ'ın Yazısı.