Bizlere birkaç kitap tavsiye eder misin Süleyman Abi? (Remzi Kaya)

Tavsiye etmek isterim lakin GENÇ Dergi’nin her sayısında birbirinden güzel kitap tavsiyeleri yer alıyor zaten. Bu anlamda Mehmet Emin Gül arkadaşımız güzel ve özel seçkiler yapmaya devam ediyor. Her işi ehline vermek en doğrusu.

Not: GENÇ Dergi olarak geçmiş sayılarımızda önemli bir ek vermiştik. “Adam Olma Yolunda 100 Temel Eser” ismini taşıyan o ek, özel bir kitap seçkisinden oluşuyor. Kendi listenizi oluşturun diye bir ön adım niteliğinde. Sitemizden indirebilirsiniz…

GENÇ Dergisi’nin yeni dönemdeki hediyesi nedir acaba? Araba mı yoksa? :) Biraz bilgi verseniz keşke? (Murat Sel)

Murat Bey, çok yaşayın e mi? Güzel bir soru sormuşsunuz, vesilenizle merak içindeki okuyucularımızı bilgilendirmiş olalım.

Öncelikle şuradan başlayalım: “Araba mı?” diye sormanız, 90’lı yılların gazetelerini getirdi aklıma. Promosyon çılgınlığı öyle artmıştı ki, Tercüman Gazetesi kuponla uçak vereceğini bile ilan etmişti de ortalık karışmıştı. Hey gidi günler… Araba işlerinin sonu yok demek istiyorum, biz o kapıyı hiç açmıyoruz bu yüzden. :)

Neyse, konu dağılmadan bu seneki hediye kitabımıza geçelim.

Kısmet olursa, yeni dönemde GENÇ Dergi abonelerini sadra şifa olacak bir eser karşılayacak. “365” serimiz devam ediyor. Bu defa, “365 Sahabe Ölçüsü” kitabıyla kalplerinize bir yol bulmaya çalışacağız. Asr-ı Saadet’ten bizlere miras kalan, her biri ayrı bir ufku temsil eden o yıldız insanların hayatlarına sefer edeceğiz hep birlikte. Heyecanın, diriliğin, aşkın, fedakarlığın, faziletin, cesaretin ve şevkin kaynağı onlar çünkü… İbretlik ve dolu dolu hayatlarıyla, kıyamete kadar tüm insanlığın yolunu aydınlatmaya devam edecekler…

Mehmet Köprülü’nün hazırladığı “365 Sahabe Ölçüsü” şimdiden hayırlı olsun… Kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Ekim ayında ne gibi değişiklikler bizi bekliyor? (Merve Şen)

Bilmeyenler için hatırlatalım: GENÇ Dergimiz Ekim ayında yeni yayın dönemine girmiş olacak. Yani sekizinci yılımıza adım atmış olacağız kısmet olursa.

Bizler GENÇ ekibi olarak büyük bir heyecan içindeyiz. Yazarlarımızla, Yayın Kurulu, Yazı İşleri ve Grafik Tasarım ekibimizle birlikte kolları sıvamış durumdayız. Daha fazla GENÇ’leşmenin ve ebedî gençliğin sesi olma derdindeyiz. Kaleme ve yazdıklarına and içilen bir kitaptan besleniyoruz. Maddenin kölesi olduğumuz bir dünyada manayı büyütmenin gayretindeyiz. Tadına doyamayacağınız, elinizden bırakamayacağınız sayılar çıkarmanın peşindeyiz.

Şimdilik bu sözlerle iktifa ediyorum ve Ekim’i bekleyin diyorum. Dileriz hepinizi-hepimizi memnun edecek değişiklikler ve yeniliklerle karşınızda oluruz Ekim ayında.

Not: GENÇ’i önemseyen herkese bir çağrım var: Yeni yayın dönemine girerken, sizlerden gelecek tekliflere, eleştirilere ve yönlendirmelere de çok ihtiyacımız var, lütfen esirgemeyin… Birkaç satır da olsa duygu ve düşüncelerinizi paylaşın bizimle…

GENÇ Şölenleri başlayacak mı yeniden? (Sevim Selce)

Eylül ayıyla birlikte okullar açılmış oluyor ve bu vesileyle hareket daha da artıyor GENÇ’te. Bu anlamda şölenler de yeniden başlıyor diyebiliriz. Kısmet olursa 5 Ekim’de Antalya’da büyük bir şölen gerçekleşecek. Şimdiden bunun haberini verelim buradan.

Diğer şölen ve buluşma haberlerini sitemizden takip edebilirsiniz.

Sitenizden bulunan GENÇ’e yazın bölümünden bir yazı gönderdim, cevap alamadım hâlâ. Ne yapmalıyım? (Salim Bayram)

Salim Bey, öncelikle ilgi ve alakanız için teşekkür ederiz. Yazı yazma gayretinde olan herkese büyük hürmetimiz var, bunu bilmenizi isteriz.

Sitemiz üzerinden çok fazla yazı almaktayız. Yazı İşleri ekibimiz elinden geldiğince gayret ediyor, “kriterlerimize uygun olarak gönderilen” tüm yazıların sahiplerine geri dönüşte bulunmaya çalışıyor.

Yalnız, burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var: Bizlere yazı göndermeden önce, sitemiz üzerinde bulunan yazı kriterlerimizi dikkatle okumanızı ve orada yer alan maddelere riayet etmenizi önemle rica ederiz. Aksi takdirde, özensiz ve düzensiz gönderilen yazılara herhangi bir yönlendirme yapamamak durumunda kalıyoruz. Çünkü sizler de takdir edersiniz ki, gelişigüzel kaleme alınmış, içinde onlarca imla hatası olan ve bakıldığında bir yazıdan daha çok karmaşayı andıran yazılar, otomatik olarak eleniyor, değerlendirmeye tâbi tutulmuyor.

Hâsılı, size zahmet yazınızın kriterlerimize uygun olup olmadığını bir daha kontrol edin Salim Bey. Eğer uygunsa, mutlaka cevap alacaksınızdır. Yok değilse, lütfen gerekli değişiklikleri yapın ve yeniden şansınızı deneyin.


Süleyman Ragıp Yazıcılar'ın Yazısı.