Site Yöneticisi Abdurrahman Çetinkaya ile...

- Bu çalışmayı kimler yapıyor? Site ne zaman yayına girdi?

Günümüzde internetin en hızlı ve kolay iletişim aracı olması bu alanda ne yapılabilir sorusunu aklımıza getirdi ve çeşitli görüş alışverişlerinde bulunduk. Geçtiğimiz şubat ayında Genç Gönüllüleri olarak İzmit’te yaptığımız görüşmemizde aramızda çeşitli görev dağılımları yapmıştık. Orada internet üzerinden bir iletişim vasıtası kurma işini Mustafa Kaman kardeşimle beraber üstlendik. İçerik ve görsel tasarım hususunda çalışmalar yaptık. Altyapı olarak da profesyonel web çalışmalarıyla bilinen Creaturca Tasarım grubundan destek aldık. Bu aşamalardan sonra ise internet sitemizi 5 Mayıs 2008 tarihinde yayınladık.

- Sitede neler var?

Türkiye geneli bir birliktelik ve paylaşım hedeflediğimiz Genç Forum, her ay belirleyeceğimiz ve topyekun katılacağımız bir faaliyetin duyurulacağı bölüm olarak Ayın Gönüllü Hareketi, Genç Dergi`den seçme yazıların bulunduğu GENÇ’ten Seçmeler, Genç Dergi ve Cafcaf ile ilgili afişlerin bulunduğu Duvar Kâğıtları, muhtelif zamanlarda değiştireceğimiz Manifesto’muz başlıklardan bazıları. Asıl gayemizin iyi bir iletişim olduğu için forum sayfamızı önemsiyoruz. Forum başlıklarını herkese açık bir şekilde düşündük. Liseliyiz Biz, Kampüsteyiz Biz, Gönüllü Büyükler gibi.

- Sitenin diğer sitelerden farkı nedir?

Sanal dünyada yüzlerce forum sitesi var. Bunlar şu veya bu şekilde bizim sitemizden ayrılabilir. Bizler, Genç Dergimize ve misyonuna gönül vermiş bir kişiye daha ulaşmak için yola çıktık. Farkımız ise samimiyetimiz olsun inşallah. Bu samimiyetin ülke geneline hakim olmasını arzu ediyoruz. Derdimize omuz vermiş tüm arkadaşları forumumuza üye olmaya davet ediyoruz.Bu vesile ile web alanı ve alan adı işlemleriyle ilgili destek ve çabalarından dolayı Creaturca Tasarım yöneticisi Ömer Ertaş beye teşekkür ediyoruz.

- Nasıl katılmak gerekiyor?

Genç Gönüllüleri`ne katılmak için birçok vesile var aslında. Bizim istediğimiz, internet üzerinde, Genç Gönüllüleri`nin bir araya geldiği bir paylaşım platformu olmasıydı, o da oldu. Genç Dergi`nin sadece okuyucusu olmakla yetinmeyip gönüllüsü de olmak isteyenle için bir imkandır sunduğumuz. Bunun için sitemizi ziyaret edip üye olmanız yeterli. Üye olmak da gayet kolay. Üye olduktan sonra sitemizdeki imkanlardan faydalanabilirsiniz.Bu vesile ile Genç Gönüllüler ailesi zamanla büyüyecek ve inşallah çok güzel çalışmalara imza atacak.


GENÇ'ın Yazısı.