Gencim, Müslümanım Deyip de İnsanlık Dramına Sadece Seyirci Kalanlar
A. Yasin Demirci
Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için dünya kamuoyu geçen ay ilginç bir eyleme şahit oldu. İnsani yardım malzemeleriyle Girit adasından hareket eden tekneler Kıbrıs üzerinden Gazze’ye doğru yola koyuldular. İsrail yönetiminin “tekneleri batırırız tehditlerine” aldırış etmeden hem de... Eylemi gerçekleştiren “Gazze’ye Özgürlük Hareketi”nin kurucularından Greta Berlin, tekneleri Girit’ten Kıbrıs’a hareket ettiği sırada amaçlarını söyle açıklıyordu:
“İsrail, uyguladığı ablukayla, Gazze’deki yaklaşık 1,5 milyon Filistinliyi, yavaş yavaş ölüme gönderiyor. Yaptığımız bu yolculukla, Gazze’deki insanları özgürlüklerine kavuşturabileceğimizi düşünecek kadar saf değiliz. Ancak bu seyahatle, medyanın ve tüm dünyanın dikkatlerini, Gazzelilerin dramına çekebileceğimizi düşünüyoruz.”
Gerçekten de hareketin üyeleri Gazze’de yaşanan dramı dünya kamuoyunun gündemine taşımada önemli ölçüde başarılı oldular denebilir.
Bu haberi sayfalarımıza taşımamızın gayesi ise başka. Eylemi gerçekleştiren “Gazze’ye Özgürlük Hareketi”nin üyelerinin kimliklerine dikkat çekmek.
Mesela eyleme katılanlardan Hedy Epstein, Almanya’da doğmuş, ABD vatandaşı bir Yahudi. Yaşı tamı tamına 84. Yani pirifâni dediğimiz yaşta. Grubun üyelerinden bir diğeri ise biraz daha genç; 81 yaşındaki bir rahibe (!)
Gencim, Müslümanım deyip de bu insanlık dramına sadece seyirci kalanlara duyurulur.
GENÇ'ın Yazısı.