Selman Sami Taşçı / Genç Haber Merkezi / @selmantsc

Haftanın her Çarşamba günü Genç Dergi binasında Süleyman Ragıp Yazıcılar liseli gençlerle bir araya geliyor. Her hafta ayrı bir konu, her hafta farklı şeyler duyuyoruz. Ben liseli olmasam da, o muhabbet ortamı için gidiyorum. Yeri geldiğinde gülüyoruz, yeri geldiğinde üzülüyoruz. Ümmetin derdi ile dertlenmeyi öğreniyoruz.

Bu haftanın konusu sahabelerdi. Süleyman abi farklı bir soru sordu bize. “İçinizde kendi sahabesini bulmuş olan var mı? Sahabelerden kimi kendinize en yakın hissediyorsunuz?”Bu soruyu kimse beklemiyordu. Derken tek tek sordu herkese. Çoğu kişinin sahabesi belli değildi. Bir sürü sanatçı biliyorduk, onlarca şarkıcı, türkücü sıralayabilirdik, futbol takımlarını ise ezbere sayabilirdik. Lakin sahabeler söz konusu olduğunda, sınıfta kalmıştık resmen.

Sıra bana geldi, ben Hz. Ömer diyerek atıldım lafa. Sonra kendisi sözü alarak, benim sahabem “Abdullah İbn Mesud (r.a)” dedi.

Abdullah İbn Mesud (r.a), küfrün baş ismi Ebu Cehil’i korkusuzca öldüren o cesur sahabe. Bir ayeti duyurmak için Kureyş kabilesinin içine girip fena halde dayak yiyen ve Allah’tan başka kimseden korkmayan sahabe.

Süleyman abi aşkla, muhabbetle anlattı o sahabeyi bize. Ardından da herkesin bir sahabesi olması gerektiğini söyledi.

Şimdi düşünüyorum da, ne de haklı sahiden. Herkesin örnek aldığı ünlü var iken bizim örnek aldığımız sahabe niye olmasın? Biz niçin onların ünü ile ünlenemeyelim?

Benim düşüncem, kendimize bakarak özelliklerimize göre bir sahabe bulmak. O sahabenin hayatını okuyup, özelliklerini taşımaktır. Ben Hz. Ömer’i örnek edindim kendime. Özellikleri tam bana göreydi çünkü. Adaletli, lider ve cesur oluşu ile hep benim için bir örnekti. Gücüm yettiğince izinden gitmeyi diliyorum, Allah muvaffak kılsın…

Sizler de kendinize bir sahabe edinin ve her Çarşamba saat 18.00’da Genç Dergi binamıza gelin. Kendinize örnek edindiğiniz sahabeyi bizlerle paylaşın. Bekliyoruz…

Not: Kendi sahabemi nasıl seçeceğim diye soranlar olabilir. Onlar için de çok güzel bir haberimiz var: Bu sene, Genç Dergisi’ne abone olanlara müthiş bir hediye var. 365 Sahabe Ölçüsü kitabı. Kaçırmayın derim… 


GENÇ'ın Yazısı.