İmâm-ı Rabbâni Sempozyumu Başladı!
Selman Sami Taşçı / Genç Haber Merkezi / @selmantsc
Dün Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ve İstanbul Tasavvuf Araştırmaları Merkezi`nin (İSTAM) koordinatörlüğünde, Üsküdar Belediyesi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin katkılarıyla düzenlenen Uluslararası İmâm-ı Rabbâni Sempozyumunun ilk günüydü.
Dün sempozyumda neler oldu?
Açılışta İmâm-ı Rabbâni’nin mektubuna cevap olarak yazılan mektup, slayt gösterisi ile perdeye yansıtıldı. Ardından Kuran-ı Kerim okundu, slayt gösterisi ile meali verildi. Kuran-ı Kerim okunduktan sonra açılış konuşması yapıldı.
Konuşmacılar:
TBMM Başkanı Cemil Çiçek.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz.
Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Sert.
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı (İLAM) Dr. Adem Ergül.
Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı Onursal Başkanı Osman Nuri Topbaş Hocaefendi.
Marmara Ün. İlahiyat Fak. Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayrettin Karaman.
Sempozyumun düzenlenme amacı nedir?
İslamiyet’i dejenere etmek adına hayata geçirilen faaliyetlerin hızlandığı günümüzde İmâm-ı Rabbâni’yi anmak, anlamak ve onun misyonunu tekrar hatırlamak ve hatırlatmak önemli bir hizmet olacaktır. Ayrıca onun tasavvuf tarihine ve kültürüne kazandırdığı yeni kavramlar ile Kur’an-Sünnet çizgisindeki tasavvuf anlayışının hatırlanmasına ihtiyaç vardır. Ülkemizde Mektûbât isimli eseriyle tanınan ve başka eserleri de olan bu büyük Allah dostunun düşünce dünyasının günümüz insanına ilmi bir üslupla anlatılması için yurt içi ve yurt dışından 40 kadar akademisyen katılımcı ile bu sempozyum hazırlanmıştır.
Sempozyum kaç gün devam edecek?
Sempozyum toplam 3 gündür. 15 Kasım Haliç Kongre Merkezindeydi. 16-17 Kasım saat 10:00’da başlayıp Bağlarbaşı Kültür Merkezinde devam edecektir.
Not: Tamamen ücretsiz olup, halka açık sempozyumdur.
Katılımlarınızı bekleriz.
Detaylı bilgi için: www.imamirabbanisempozyumu.org
GENÇ'ın Yazısı.