Said Eren / Genç Haber Merkezi

İş fikirlerinizi hayata geçirmek ya da hâlihazırdaki işinizi büyütmek için gerekli sermayeyi sağlayabileceğiniz, bunun yanında tecrübelerden de yararlanabileceğiniz bir kaynak var artık. Genç Müsiad Girişimcilik Birimi tarafından başlatılan “100 fikir 100 şirket 10 milyon destek” projesi ile gençlere işleri için ihtiyaç duydukları sermaye desteği sağlanacak.

6-7 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Genç İşadamları Kongresinde Genç Müsiad başkanı Faruk Akbal’ın açıkladığı Hami Yatırımcılık modeli çerçevesinde başlatılan girişimlere destek projesinde istenilen yenilikçi, hayalci olmayan, topluma gerçekten artı değer katabilecek işler ortaya konması. Kafe açmak gibi sıradan fikirleri projenin kapsadığı alan dışında tutan Genç Müsiad yatırım kulübü yatırımda sektör farkı gözetmiyor.

Toplamda 10 milyon lira ile destek sağlanacak projeyle ortalama 100 bin liralık yatırımlar ile 100 şirkete destek olmak hedefleniyor. Ancak yatırım miktarı işten işe ve yatırımcının kararına göre değişebiliyor. Örneğin güçlü bir fikirle katıldığınızda 750 bin liralık veya daha fazla yatırım da alabilirsiniz, 30 bin liralık yatırım da. Bu zamana kadar gerçekleştirilen melek yatırımcılıktan farklı olarak “100 fikir 100 şirket” projesi yatırımcıyı ve müteşebbisleri sabit oranlar ve katı kurallar ile daraltmıyor. Proje, müteşebbise ortaklık oranını ve yatırım tutarını yatırımcı ile beraber belirleme şansı veriyor. Projeyi yürüten yatırım kulübü yalnızca yeni başlayacak iş fikirlerine değil, aynı zamanda hayata geçirilmiş, şirketleşmiş veya şirketleşmemiş her türlü girişime de destek verecek.

100 fikir 100 şirket projesini yürüten yatırım kulübünde Türkiye’nin önde gelen bir iş insanları bulunuyor. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Exper Bilgisayar kurucusu Nazım Özdemir, Kiler Holding YK üyesi Ümit Kiler, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık bu iş insanlarından bazıları. Genç Müsiad Girişimcilik Birimi başkanı Ömer Ekinci tarafından koordine edilmekte olan projeye başvurular 31 Aralık 2013’te sona erecek. Destek Projesi hakkında daha fazla bilgi almak ve başvurmak için proje internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

100 Fikir 100 Şirket Projesi İnternet Adresi: http://goo.gl/d7u2th 


GENÇ'ın Yazısı.