Ocak Sayımız Çıktı: Kimliksiz ve Dertsiz
Yusuf Toprak / Genç Haber Merkezi
Merhabalar değerli GENÇ okurları.
2013’ü yolcu ettik, 2014’e merhaba dedik. Yeni bir yıl, yeni bir ay ve yeni bir Genç Dergi ile karşınızdayız. Peki yeni olan yalnızca bunlar mı? Bugün var olan gençlik, geçen asırla, 90’larla ve hatta geçen yıl ile aynı mı? İşte yepyeni sayımızda, sizleri yeni gençliğin, istatistikî sıfatları ile selamlıyoruz: Kimliksiz ve Dertsiz.
Yeni sayımızda başka neler mi var? Buyurun:
Editörümüz gençliğe sesleniyor: Ne Gençler Tanıdık Aslında Yoktular.
Türkiye gündemi bu ay fazlasıyla yoğundu. İbrahim Özkahyaoğlu, yoğun gündeme cevabını veriyor: “Türkiye’yi Durduramayacaksınız!”
Dünya Gündemi ise Türkiye’deki gündem yoğunluğunu paylaşıyor. E malum, artık dünya gündemine yön veren bir ülkeyiz. Beytullah Demircioğlu yazdı: “Hiç Heveslenmeyin, Olup Bitenin Farkındayız.”
Genel Yayın Danışmanımız Mehmet Lütfi Arslan, bir mektupla selamlıyor gençliği. Bir mektup ki insanın içini burkuyor… Lütfi Arslan’dan, Mavi Marmara şehidi Furkan Doğan’a; “Nedir Sendeki Sır Gülüm, Nedir?”
Geride bıraktığımız yılı Sinan Özgenç kayda geçirdi. 2013 Almanağı: “Mağşuş Yıl.”
Dosya konumuzu ise Rabia Gülcan Kardaş kaleme aldı; “Kimliksiz ve Dertsiz.” SEKAM’ın yaptığı gençlik araştırmaları raporu ışığında değişen ve yenilenen gençliği inceliyor…
Gençliği değerlendiren bir başka isim, Ergün Yıldırım. Süleyman Ragıp Yazıcılar’ın yaptığı röportajda Ergün Yıldırım, önemli bir tespitte bulunuyor: “İdeal Nesil Derdinin Sürdürülmesi Gerekiyor.”
Gençlere seslenen bir diğer isim de Ali Can. Belki biraz da kızarak uyarıyor: “Kim Olduğunu Bilmiyorsun!”
Harun Kırkıl, okumaya doyamayacağınız yeni “Hikaye”si ile karşımızda: “Editörün Kitabı-Kitabın Editörü.”
Yarım Derviş sayfasında Sinan Özgenç, hayata dair derin bir sırrı “İki Kelimeyle Özet”liyor.
Yazı İşleri Müdürümüz Süleyman Ragıp Yazıcılar, ülke olarak geçirdiğimiz zor günlerde ne yapmamız gerektiğini söylüyor: “Fitne Dönemlerinde Ne Yapmalı.”
İkliminizi değiştirmeye hazır mısınız? Kelebek İklimi’nde Halit Yasir Özoğul bir hikâyecikle adam olmanın sırrını veriyor: “İmrenilen Adamlık.”
Klinik Psikolog Mehmet Dinç, belki kanserin değil ama bencilliğin tedavisini açıklıyor: “Ben’den Kurtulmak.”
Medeniyetleri inşa eden nedir? Ya da şöyle sorayım, medeniyetlerden geriye ne kalır? Cevabı Mesut Kaya’da: “Hokka, Kalem ve Kitap.”
Dr. Adem Ergül yeni yılda da Manevi Kişiliğimizin İnşasına devam ediyor. Bu ay, mühim bir meseleye parmak basıyor: “İçten İçe Çürüme.”
Merve Kurtoğlu, sosyal ilişkilerimize dair bir yazı kaleme almış. “Karlar Kraliçesi.”
Geldik orta sayfaya… Osman Nûri Topbaş Hocaefendi, İmam-ı Rabbanî’den bahsediyor: “İmam-ı Rabbanî’den Mühim Mesaj.”
Ali Can, Can Damlaları’nda üç başlıkla sesleniyor: “Kimi Sevip Kimi Sevmeyeceğine Dikkat Et”, “Aman Ya Rabbi!”, “Kulluk Edebi.”
Hüseyin Küçükali uyarıyor: “Hapı Yutmayın!”
Ayşe Büşra Aydemir, cehalet, Afrika ve sömürülmek üçgeni ile bakın hangi başlığı birleştiriyor: “İşte Bunlar Hep Kibir.”
Bir sonraki sayfada ise bizden bir parça var; kıyafetlerimiz. Ayşegül Tozal yazdı: “Kıyafetiniz Size Kim Olmayı Fısıldıyor?”
“Bagomoyo Afrika” sayfasında Ayşegül Genç, Afrika ve Afrika’ya dair her şey ile karşınızda!
Bugün, herkes en az bir yabancı dil biliyordur. Bilmeyen de öğrenmeye çabalıyordur. Peki ya yeni yabancı dilimizden haberiniz var mı? Rabia Gülcan Kardaş Yazdı: “Yeni Yabancı Dilimiz: Türkçe.”
Hatice Sarı, dünyanın dört bir yanından Müslümanlarla konuşmaya devam ediyor. Bu ayki konuğu, Ömer Mashjari. Röportajın başlığı ise; “Yeni Oxford Mescidi’nin Manevi Mimarı.”
Motive olmak, motivasyonlu olmak, motivasyonu sağlamak… Şu motivasyon kelimesiyle ne çok karşılaşır olduk. Peki bu meşhur kelimenin nasıl “sağlanacağını” bilen var mı? Sevilay Kösebalaban yazdı: “Motivasyona mı İhtiyacın Var? Haydi Spora!”
Hande Berra Fransa’dan sesleniyor: “Islanmayan Nilüferler.”
Ayşe Tunçayak, hayatı çözümlüyor: “Hayatın Dizginleri Zanlarımız mı?”
Eğitim şart birader… Bu sözü çok duymuşsunuzdur. Duymaktan öte, eğitime yıllar ve milyarlar harcayan insanlarla çok karşılaşmışsınızdır. Şimdi sizlere Rabia Kısaalioğlu yepyeni bir eğitimden bahsedecek: “Liderlik Eğitimi 7 Yaşında Başlar: İlk Namazla!”
Portre sayfasında Yusuf Temizcan, “Hannah Arendt”i tanıtıyor: “Kötülüğün Sıradanlığı.”
Bülent Akyürek, yarım sayfaya kısacık cümleleriyle dünyaları sığdırıyor: “Yarıda Kalanlara…”
Kitap Sayfasında Mehmet Emin Gül iki başlıkla iki kitap tanıtıyor: “Erenlere Doğru” ve “İçinizi Isıtacak Şiirler.”
Sinema sayfasını ise Aslı Toprak kaleme aldı. Başlığı; “Tebeşirin Son Tozuna Kadar.”
Bu sayımızda Cihan Taştan’ın önemli bir yazısı var: “Kürtajla, Beş Türkiye Katledildi!”
Sami Yaylalı, Bkz. köşesinde bu ay “Kar”ı anlatıyor.
Bilişim Net sayfamızda bu ay da birbirinden önemli konular var. Muhammed Murat Tutar yazdı…
Bütün bunlarla birlikte Genç’ten Haberler, Fotoğraf ve Yazı Atölyesi sayfalarımız yeni yılda ve yeni sayımızda sizlerle…
Son olarak, GENÇ`in Ödüllü Test`i muhteşem bir hediye ile karşınızda: Mahmud Sami Ramazanoğlu Külliyatı! Kaçırmayın...
GENÇ'ın Yazısı.