Ahmet Faruk GÖY /  İstanbul Anadolu İmam-Hatip Lisesi – 10.Sınıf

Gençlik bir Müslüman için çok önemli olmalıdır çünkü gençlik çocukluk ile yaşlılık arasındadır ve bu dönemde Müslüman bir genç, dinine, ibadetine, derslerine sıkıca sarılmalıdır. Özellikle lise gençliği bu dönemin daha ilk safhaları olduğu için çok önemlidir. Eğer insan dinine ve ilmine gençliğinde önem vermez ise bir daha bu fırsat ele geçmeyeceğinden, yani bir daha genç olamayacağından dolayı büyük bir fırsatı kaçırmış olur.

Peki, bu dönemde lise gençliği ne durumda?

Şu anki gençlik büyük tehlike altında, aslında tehlikenin altında değiller tehlike ellerinde yani telefon, fare ve kumanda. Teknolojiden uzak durmamalıyız çağa aya uydurmalıyız fakat teknolojinin ve teknolojiyle uğraşmanın çok cazip geldiği bu dönemde gençler teknolojiye aşırı derecede bağlanıyorlar ve teknoloji gençliği eline geçiriyor. Lise gençliği için önemli tehlikeler var (sigara, alkol, uyuşturucu ve kumar) . Daha çok lisede başlanılan bu alışkanlıklar gençliğin sağlığı açısından büyük bir tehlike oluşturmakta. Bu yüzden arkadaş ortamından çok etkilenen liseli gençler arkadaşlarını çok dikkatli seçmeliler. Sağlıklı bir gençlik için gençler ve aileleri bu konuya önem vermeliler.

Lise gençliği nasıl olmalı?

Gençlikte yapılan ibadetle yaşlılıkta yapılan ibadet aynı olmaz, bu yüzden Müslüman bir genç daha öncede dediğim gibi ibadetine, derslerine, arkadaş ortamına ve sağlığına dikkat etmelidir. Sosyal aktivitelere katılmalı ve kendini her türlü alanda yetiştirmelidir. Tabi sık sık mescitlere gitmeli ve Kur’an-ı Kerim’i elinden düşürmemelidir.

“ Gençlik bir kere yaşanır, Allah ile beraber yaşa. “


GENÇ'ın Yazısı.