İstanbul Film Festivali’nin artık gelenekselleşen projelesi “Türk Klasikleri Yeniden” için bu yıl Yavuz Turgul unutulmaz filmi “Muhsin Bey” seçildi.

Başrollerini Şener Şen, Uğur Yücel ve Sermin Hürmeriç’in paylaştığı 1987 tarihli Yavuz Turgul`un yönettiği Muhsin Bey filmi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema-TV Merkezi tarafından restore edilerek izleyicilere sunulacak.

Muhsin Bey filmi 1988 yılında 7. İstanbul Film Festivali’nde Özel Jüri Ödülü ve 1987 Antalya Altın Portakal’da En İyi Film ile En İyi Erkek Oyuncu dahil dört ödül birden kazanırken, 1988’de San Sebastian Film Festivali’nden de ödülle döndü. müzik yapımcısı olan Muhsin Bey ve şöhret olmak isteyen Ali Nazik ismindeki saf delikanlının yakınlığına odaklanan filmin özgün müzikleri Attila Özdemiroğlu’na ait. Filmin başrolündeki Şener Şen de 2006 yılında festivalin Sinema Onur Ödülü’nü almıştı.

33. İstanbul Film Festivali 5-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.


Aytuğ Işık'ın Yazısı.