GENÇ Hatay`daydı
Gül Hanım Gürsoy
Mustafa Kemal Üniversitesi Mevlana Düşünürleri Topluluğu olarak bu ay GENÇ’leri ağırladık. Süleyman Ragıp Yazıcılar, Halit Yasir Özoğul ve Yahya Uyar’ın katıldığı renkli bir programın ev sahipleriydik. Program, ney ve ud düeti eşliğinde başladı. Şiir dinletisiyle devam eden programda mikrofon Yahya Uyar’ın elindeydi…
Mevlana’nın Şems’e yazdığı gönül şiiri “Etme” yi dinledikten sonra sözü Süleyman Ragıp Yazıcılar aldı. Uçan söz, kalan yazıydı, buna inanıyorduk ve çıkardık defterimizi, not düşürdük sayfalara. Genç Dergisi ile birlikte hayatımıza düşen bazı kavramlar oldu; “gönüllülük, ebedi gençlik, +1 olmak, dertli olmak, farkımızla fark ortaya koymak gibi…” Bu kavramlar üzerinde tekrar durduğumuz bir program oldu. Kendi menfaatini başkalarının menfaati içinde görmenin önemine dikkat çekti Süleyman Ağabey. Asıl felsefemizin bu olması gerektiği, aksi halde kendi içimizde kısır döngüye düştüğümüzü, ister istemez yolumuzun bencilliğe çıktığını söyledi.
Genç Dergi’nin ilk yıllardan bu yana yaptığı çağrının “Dert Çağrısı”nın altını çizdi. “Başkaları için yaşamaya, başkaları için koşturmaya, kendimizdeki güzellikleri başkalarıyla paylaşmaya, +1 olmanın farklılığı ve güzelliğini başkalarına aktarmaya var mısın?” sorularıyla içimizdeki cevheri mücevhere dönüştürmek gayesiyle sorduğu sorulara kendi içimizde cevaplar aradık.
“Kabına Sığmamak…” kavramını hatırladık tekrar Süleyman Ağabeyle; hayırda, ufukta, hayalde, “bu kadar yeter demememiz” gerektiğine dikkat çekti. Edirne’ye en uzak il neresidir denince Van değil de Tokyo, Pekin diyebiliyorsak, sınırları aşıyorsak, işte budur bizim için kıymetli olan.
Salondaki gençler, geleceğin eş adayları, anne, babalarıydı. Ufuk insanı olmanın, çağın dilini okumanın ve geleceğe yön verebilmenin ehemmiyeti aktarılırken Hz. Ali’nin: “Çocuklarınızı kendi yaşadığınız zamana göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin.” sözünü hatırlattı. Bundan sonraki adımlarımızı da nasıl atmamız gerektiği konusunda ipuçları verdi.
Süleyman Ragıp Yazıcılar’dan sonra sözü, Adana’da hâlen aktif olarak hizmetlerini devam ettiren Halit Yasir Ağabey aldı. Gönüllülük esasından, henüz gönüllülüğün tadına varamamış akranlarımız için yüreği serinletecek bilgiler paylaştı bizimle. En etkilendiğim/iz anekdotsa Zekvan bin Abd-i Kays’ın gönüllülüğüydü. İlgililer şu adrese bakabilirler. (http://genc.in/lHc )
Her ânından ziyadesiyle istifade ettiğimiz güzel bir program oldu. Katılımcılardan GENÇ ailesiyle tanışmaktan, gönüllü olmaya, dergiye abone olmak istemelerinden topluluğumuzda aktif görev almak istemelerine kadar çok güzel dönütler aldık. Programımızı güzelleştiren, bizim için yolların kahrını çekip gelen ağabeylerimize teşekkürü borç biliriz.
GENÇ'ın Yazısı.