Merhaba değerli GENÇ okurları, 2014 ilkbaharının son sayısını da sizler için hazırlamış bulunuyoruz. Mevsimin son sayısı iki değerli ismin GENÇ’e katılmasına vesile oldu. Yusuf Kaplan ve Adem Özköse artık GENÇ’te. Bu mutlu haberin ardından sizleri GENÇ’in Mayıs sayısıyla baş başa bırakıyorum.

“Sorduk-Öğrendik” sayfasıyla başlıyor GENÇ bu ay. Süleyman Ragıp Yazıcılar, sizden gelen soruları içtenlikle cevaplıyor.

30 Mart, Cumhurbaşkanlığı seçimi, İşçi Bayramı… Politika gündemimiz oldukça revaçta şu sıralar. İbrahim Özkahyaoğlu’nun hazırladığı “Türkiye Gündemi" sayfası bu ay da oldukça dolu.

Beytullah Demircioğlu, dünyanın gözünü diktiği Ortadoğu ekseninde “Dünya Gündemi”ni yorumluyor.

Bu ayki dosya konumuzu Mehmet Lürfi Arslan kaleme alıyor. Mavi Marmara şehidimiz Furkan Doğan’ı rahmetle anıyoruz… “Nedir Gülüm Sendeki Sır?”

Gemilerden bazıları “Ne zaman döneceğiz?” diye sorduklarında; “Siz dönmeye mi geldiniz, ben ölmeye geldim!” cevabını vermişti Furkan… Yunus Emre Avşar yazdı: “Şehadete Yakışır Bir Hayat, Cennete Yakışır Bir Şehadet”

Furkan’ı belki de en iyi tanıyan insanın dilinden… Ablası Tuba Doğan anlatıyor: “Mert Ol Mert!”

Yusuf Kaplan GENÇ’teki ilk yazısıyla karşınızda. Gençlik Manifestosu isimli köşesinden biz, gençlere sesleniyor: “Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik Çağrısı…”

GENÇ için ilk göz ağrısını kaleme alan bir isim daha. “Taylandlı Müslümanlar Ve Bangkok” başlıklı yazısıyla Seyyah isimli köşesinden bize sesleniyor Âdem Özköse.

Memleket Halleri, Ali Can’ın kaleminden döküldü bu ay da. Fotoğraf artık bir hastalık, sınırlarımız ihlal edildi… “Çekim Kuvvetine Karşı Dur!”

Mesut Kaya, Cemaat kavramının hak ettiği yere tekrar dönmesi gerektiğini kaleme aldı… “Cemaat Kavramına İade-i İtibar”

“Kitap” köşesi yazarımız Mehmet Emin Gül’ün sizler için titizlikle seçtiği kitaplar ise şöyle; Osmanlı Entelektüel Geleneği / M. Fatih Şeker, Osmanlı İslam Tasavvuru / M. Fatih Şeker.

Geldik orta sayfaya… GENÇ’in Mayıs sayısında Muhterem Osman Nûri Topbaş Hocaefendi, “Din Kardeşliği Mes’ûliyeti” konusuna değiniyor.

Alican Tatlı, “Can Damlaları” köşesinde irfan dolu pasajları ile karşınızda…

Dertlerimizin miktarını değiştiremiyorsak biz de gönlümüzü genişletelim. Dr. Âdem Ergül yazdı; Derya Gönüllü Ol, Hayatın Huzur Dolsun.

“Tırnaklarımızla oyamaz mıyız anlamsızlığı? Bir yol açamaz mıyız bir metre ötesine?”. Asım Gültekin sizler için yazdı; “Her Şey Senin Elinde”

“Bir Nefes Sıhhat” köşesinde Hüseyin Küçükali, “Babaannemin Hastalıkları – 1 Şeker” başlığıyla şeker hastalığını mercek altına aldı.

Ayşegül Genç, “Bagamoyo Afrika!” sayfasıyla, bu ay da Afrika hakkında fikirlerinizi değiştirmeye devam ediyor.

“Küçük şey yoktur aşk yolunda. Küçük küçük adımlar, küçük küçük fedakârlıklar temizler insan içini. Fedakârlık, candan. Eğer sevda davasında isen.” Rabia Gücan Kardaş, “Sevda Formülü”.

“Portre” Sayfasında, Yusuf Temizcan “Varoluşçuluğun Öyküsü Jean-Paul Sartre” başlığını ele alıyor.

Yarım Derviş gönül zenginliğinin yanında maddi zenginliğin de formülünü anlatıyor. Zengin olmak isteyen mutlaka okusun. Sinan Özgenç’in kaleminden, “Bereket Ekonomisi”.

Klinik Psikolog Mehmet Dinç, bu ay benlik algısını ele alıyor; “Düşün, Dinle Ama Hemen İnanma.”

1 Mayıs bu yıl yalnızca işçinin emekçinin bayramı değil. Haşim Akın’dan “Bu Yıl 1 Mayıs’ta Meydanlardayız.”

Cihan Taştan, “Mikro Âlem Makro Âlem” köşesinde sezaryanın olumsuz etkilerinden bahsediyor; “Normal Doğumun Hikmetlerini Sezaryenle Aldırmamalı…”

Hande Berra, Gezi-Yorum sayfasında Vietnam’ı anlatıyor. Vietnam’ı sadece Amerikan filmlerindeki Vietnam’a katıldın mı sorularından tanıyorsanız, tam size göre bir sayfa; “Köstebeğin İzinden”

Halit Yasir Özoğul’dan iki acı hadise, iki ibretlik hatıra… “Kıvam, Dozaj, Ne dersen de…”

Sami Yaylalı, size hastalık tablosu sözcüğünü tüm halleriyle gösteriyor. “Bkz: Sendrom”

Muhammed Murat Tutar, teknoloji dünyasının yeniliklerini “Bilişim-Net” sayfasında aktarmaya devam ediyor.

GENÇ’i merak ediyor, faaliyetlerini takip etmek istiyorsanız, “GENÇ’ten Haberler” tam size göre.

İki usta iki ayrı bölüm… Halil İbrahim Kurucan sizlerden gelen fotoğrafları, Metin Karabaşoğlu ise yazdıklarınızı değerlendirmeye devam ediyor.

Ne mutlu ki İstanbul hem her geçen gün daha yaşanılır hale geliyor hem de bu rekabette emin adımlarla üst sıralara doğru tırmanıyor. Bir zamanlar köylerinden göç kervan gelip şehrin kıyısına ilişenlerin çocukları sayesinde.” Bülent Şirin yazdı, “Eski İstanbul ve Bizimkiler.”

Son olarak, Ödüllü Test de Mayıs ayında sizlerle. Bu ay tüm sorulara doğru cevap veren bir kişiye Osman Nûri Topbaş Hocaefendi’den 5 kitaplık Nebiler Silsilesi serisini hediye edeceğiz.

Mayıs ayının röportajları is şunlar;

Ahmet Doğan - “Keşke Göndermeseydik Demedik Hiç” Konuşan: Süleyman Ragıp Yazıcılar

Markar Esayan – “En Büyük Dava İnsan Olabilmektir” Konuşan: Mehmet Emin Gül

Erfian Asafat – “Kur’an Ayetlerinin Ressamı” Konuşan: Hatice Sarı

Editörden yazısını okumak için TIKLAYIN: http://genc.in/mayis2014


Cantürk Genç'ın Yazısı.