Muhammed Mustafa Tuncay

Süleyman Demirel Üniversitesi`nde Genç Gönüllüler`in faaliyetlerini yürüttüğü Küresel Vizyon Kulübü, 2014 yılını “Kudüs Yılı” olarak ilan etmişti. On yıllardır süre gelen zulüm ve işgâlin ardından geçtiğimiz Ramazan ayında gerçekleşen katliam nihayetinde, üniversitelerinde faaliyetler vekonferanslar düzenlemeye niyetlendiler.

Geçtiğimiz günlerde Süleyman Demirel Üniversitesi`nde gerçekleştridirkleri konferansın konusu “Mukaddes Toprağımız Kudüs” idi. Yoğun ilgi gören etkinlikte akademisyenler de vardı. Konuşmacı Kudüs Rehberi Fahreddin Özlen Kudüs’ün tarihinden, güncel çatışma konularından, şehir yapısından ve günümüz Filistin sorununa genel bakıştan bahsetti. Fahreddin Özlen ayrıca Aralık 2014 Genç Dergisi’nde “Kudüs Senindir!” dosya konusuna destek vermiş, bize bilgiler aktarmıştı.

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri için çok verimli geçen konferansta, sinevizyon gösterimleri de oldu. Küresel Vizyon Kulübü Başkanı Sadık Enes Çetinkaya bu tür etkinliklere devam edeceklerini belirterek herkesi Küresel Vizyon Kulübü`ne davet etti.


GENÇ'ın Yazısı.