Suriye’de kış ayları can alacak kadar soğuk geçiyor. Çaresizlik içerisinde hayatta kalma mücadelesi veren mazlum kardeşlerimiz soğuktan korunmak için gerekli olan en temel ihtiyaçlardan bile mahrum durumdalar.

Daha önce Mobil Fırın projesini başlatan üniversiteli gençler bu duruma bir çare olmak için şimdi Dertli Battaniye Projesi’ni başlattı. Bu proje ile, battaniye, bot, mont, atkı, bere, eldiven ve çoraptan oluşan bohçalar Suriye’deki kamplarda yaşayan çocuklara ulaştırılacak.

İlk dağıtım 25 Ocak 2015’te gerçekleşecek ve sonrasında 15 Mart 2015’e kadar 2 haftalık periyotlarla dağıtımlara devam edilecek.

Neler Yapabilirsiniz?

* Dertli Battaniye için Sadaka Taşı Derneği tarafından açılan banka hesabına dilediğiniz miktarda para yatırabilirsiniz.

* DERTLİ yazıp 2989`a kısa mesaj atarak 5 TL katkıda bulunabilirsiniz.

* Kermesler düzenleyebilirsiniz.

* Arkadaş çevrenizde projeyi duyurabilir DERTLİ yazıp 2989’a atacağınız SMS zincirleri oluşturabilirsiniz.

* Katıldığınız sohbet gruplarında, hayır halkalarında gündem edinebilir, 100 TL’lik setler bağışlayabilirsiniz.

* Ailenize projemizi anlatabilir, ailecek bir çocuğu giydirebilirsiniz.

* Tanıdığınız ya da bağlantı kurabileceğiniz hayırseverlere destek çağrısında bulunabilirsiniz.

* Ve en önemlisi kardeşlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi adına yapılan her türlü çalışmanın başarıya ulaşması için dua edebilirsiniz.


Dertli Battaniye Projesi`ne katkıda bulunmak için bilgi@dertlibattaniye.comadresinden veya web sitesinden irtibata geçebilirsiniz.

www.dertlibattaniye.com


Muhammed Murat Tutar'ın Yazısı.