A. Yasin Demirci

Yoksulluk, barınma, açlık, sağlık sorunları Filistin halkının onlarca sıkıntısından bir kaçı. Maddi sıkıntıların yanı sıra bir de işgalcilerin neden olduğu derin sosyal yaralar var ki onların tedavisi çok daha zor. Babalarını, İsrail vahşetine kurban verip yetim kalan çocukların yaşadıkları psikolojik travmalar... Dul kalan eşlerin hayata tutunabilmek için verdikleri amansız mücadele, Filistin toplumunu derinden etkileyen sosyal yaraların başında geliyor.

Sivil toplum örgütleri bu sosyal yaraların tedavisi için yoğun bir çaba içerisinde. Filistin direnişinde şehit olanların geride bıraktıkları dul eşlerini yeniden hayata bağlayabilmek için başlatılan evlendirme projesi bu çabalardan biri. Sivil toplum örgütleri Filistinli gençleri, şehitlerin geride bıraktıkları dul eşleriyle evlenmeyi teşvik etmek için 3 bin dolara varan maddi yardım vaadinde bulunuyor. Bunun yanı sıra çiftlerin düğün masrafları da vakıf ve dernekler tarafından üstlenilerek gerçekten önemli bir görev yerine getiriliyor. Bu anlamda yeni bir düğün merasimi Haziran ayında gerçekleşecek. 100 Filistinli genç, hayatlarının baharında şehit düşmüş Filistinlilerin geri bıraktıkları dul eşleriyle evlenecek.

Filistinli gençlerin buruk da olsa bu mutlu günlerine tüm Ümmeti Muhammed’in davetli olduğu belirtiliyor! “Çok isterdim ama imkânlar elvermiyor maalesef davete icabet edemeyeceğim” diyorsanız mazeretiniz kabul ediliyor. Ancak bir şartla. Düğün hediyelerinizi konuya duyarlı sivil toplum örgütleri vasıtasıyla göndermeniz gerekiyor!


GENÇ'ın Yazısı.