Zeliha Akkaya

Bu yazı tesettürlü arkadaşlarımızla sadece ‘başı örtülüleri’ aynı kefeye koyup, vur Allah vur politikasını güdenlere ithaf edilmiştir.

1- Türbanlı kız haç takan Hristiyan gibidir, dini emrettiği için değil sembol olduğu için tercih eder.(Neyi temsil edecekse:)

1- Tesettürlü kız sadece yaşadığı din emrettiği için örtünür. Başka bir gaye beslemez.


2- Türbanlı kız başını anne/baba/koca/abi/mahalle/toplum korkusu ile örter.

2- Tesettürlü kız sadece Allah korkusu ile...


3- Türbanlı kızın yiyeceği hiçbir haltı başındaki `örtü` engellemez... Sigara içebilir, küfür edebilir, sevgilisiyle ulu orta boy gösterebilir.

3- Tesettürlü kız örtüsünün ne anlama geldiğini ve neyi simgelediğini bildiği için açıktan ya da gizli olarak hiçbir pisliğe bulaşmaz. Flörtün kendisine zarar vereceğini bilir.


4- Türbanlı kız Müslüman olduğunu iddia eder ama her tarafından bilinçsizlik akar. Hâlbuki Müslüman bilinçli insandır.

4- Tesettürlü kız örtüsünün neyin bayrağı olduğunu iyi bilir.


5- Türbanlı kızın sadece başı kapalı vücudu umuma açıktır.

5- Tesettürlü kız vücudunu umuma tamamen kapatmıştır.


6- Türbanlı kıza İslam ile ilgili sorular sorduğunuzda cevap alamaz alsanız dahi tatmin olmazsınız. Tüm Müslümanları onun gibi sanmaktan geri durmazsınız.

6- Tesettürlü kız siz daha sormadan birçok sorunuza cevap verir. Aklı başındalığı ile sizi kendisine hayran bırakır. Ama tüm Müslümanları onun gibi sanmak yerine siz `bu kadar akıllı kız nasıl oluyor da böle giyinebiliyor?` dersiniz.


7- Türbanlı kıza ‘höt!’ deseniz başını açar. Açık hali ile kapalı hali arasındaki 7 farkı idrak etmesi ise bir hayli vaktini alır.

7- Tesettürlü kız; eğitim, mezuniyet, balo, fotoğraf vs. gibi sebepler için bir an bile olsa örtüsünden taviz vermez. Hiçbir emrin Allah`ın emrinden büyük olmadığını bilir.


GENÇ'ın Yazısı.