Afrika’ya gidenler oralara selam götürsün bizlerden de, olur mu? (Selim Sunan)

Selim Bey merhabalar. Yolcuları uğurladık, Türkiye’den çokça selam götürüyorlar inşallah oralara... Sorunuz vesilesiyle okuyucularımıza tekrar hatırlatmış olalım: Kısmet oldu, bu sene de GENÇ’te bambaşka bir Afrika heyecanı var. “Gönüllü Yaşıyoruz, Kıtalar Aşıyoruz” projesi kapsamında 80 gönüllü Afrika’nın çeşitli ülkelerine gitti. Siz bu dergiyi okurken, gönüllüler çeşitli hayırların içinde koşturuyor, yüzlerinde tebessüm, kalplerinde insan ve ümmet sevgisiyle birlikte Afrika’nın köylerinde dolaşıyor olacaklar. Kah sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edecekler, kah Ramazan kumanyaları hazırlayacaklar. “Dünya Bizi Bekliyor” demiştik yıllar önce, aşkımız ve şevkimiz kıtaları aşmaya devam ediyor. Allah tüm gönüllülerin yolculuklarını mübarek, niyetlerini âli eylesin.

Önümüzdeki dönemde de kitap hediyesi olacak değil mi? Vereceğiniz hediye kitabınız belli oldu mu? (Osman Kurt)

Osman Bey Kardeşim, GENÇ’i sıkı takip ettiğiniz için teşekkür ederim öncelikle. Çünkü herhangi bir duyuru yapmamış olduğumuz halde hediye olarak kitap vereceğimizi tahmin etmiş gibisiniz. Evet, doğru tahmin ettiniz. Kısmet olursa yeni dönemde de çok güzel bir hediye kitabımız olacak. Dergimizin yazarlarından olan, aynı zamanda Yayın Kurulumuzda yer alan, kıymetli Ali Can Ağabeyimiz yoğun bir çaba içerisinde şu an. GENÇ Kitaplığı’nızda şimdiden yer açın, dolu dolu muhtevasıyla ufkunuzu açacak ve elinizden düşürmeyeceğiniz bir kitap daha yakında sizlerle olacak. Şimdilik bu kadarlık bilgiyle iktifa edelim, kitabın ismi sürpriz kalsın, merakınızı çok da zorlamadan önümüzdeki aylarda duyurusunu yapacağız inşallah...

Müjde: Taha Kılınç Yeniden GENÇ’te!

GENÇ okuyucularına güzel bir haberimiz var:

Dokuz sene önce, GENÇ’in yola çıktığı ilk senelerde, sevilerek takip edilen yazarlarımızdan biri olan Taha Kılınç, kısmet olursa bu aydan itibaren yeniden bizlerle olacak.

Yusuf Kaplan ve Adem Özköse’den sonra Taha Kılınç’ın da düzenli olarak GENÇ’te yazacak olması dileriz bereketlere ve hayırlara vesile olur.

Taha Kılınç’a tüm GENÇ ailesi adına “aramıza yeniden hoş geldin” diyoruz.

İki Soru Öncüm Oldu!

Şeyma Üçkardeş - Öğrenci

Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz düsturuna bürünen gönüllüler var yanımda! Genç Gönüllüler! Derdi hiçbir zaman tükenmeyen ve bu derdini paylaşan, derdiyle büyüyen, zenginleşen arka-taş, arkadaşlar Genç Gönüllüler... Birlikte geçirmiş olduğumuz vakitlerden Gazanfer Ağa Medresesi’nin uhrevi atmosferinde “gönüllüler”imiz ile bu kaygan dünya hayatındaki ‘Yoldaşlarım’la iftar edip ardından değerli, saygın insanlarla tanışıp hasbihal etmek şükür sebebim oldu. Meşhur iki sorumuzun (Neden +1 olarak yaratıldık, biz bu dünyadan gittiğimizde ne değişecek?) hayatıma öncü olması hasebiyle de üniversiteye geçişimde Gıda Mühendisliği seçmeme bir vesile daha bulmuş oldum. ‘Yoldaşlarım’la birlikteliğimiz ve beraberliğimizin, yapacağımız projelerin ve atacağımız öncü adımların da daim olmasını dilerim. Selametle.

Osmanlıcam Gelişti!

Muhammed Talha İncetaş / Öğrenci

Kaldığım yurtta Genç Dergi yarışması var. Derginin geldiği hafta herkes okuyor. Yarışmaya katılım şart. Sanırım bu sebeple çok daha dikkatli okuyup hiçbir detayı kaçırmıyoruz. Her defasında dereceye de giriyoruz. :) Liseden önce de ara sıra okuyordum. Üslubunu da çok benimsedim galiba. Yani bir dergiyi okurken sıkılmıyorsam o dergi güzeldir bence. Ti Haber de güzel. Bu vesile ile Osmanlıcam da gelişti. Genç Dergi genel kültürümün artmasına da büyük oranda katkı sağlıyor. Hayatı da ölümü de öğretiyor insana. Eski dergiler de var bizim evde. Bakmıştım bir ara. Onlar da çok iyi. Genç Dergi kendini ne şekilde değiştirirse değiştirsin güzel olur. Biz sadece okuyalım. Ve’sselam.


Süleyman Ragıp Yazıcılar'ın Yazısı.