Ahievran Mahallesi`nde Bir İlk!
Serhat Karaosmanoğlu
Geçtiğimiz ay Kayseri Ahievran mahallesi Genç Gönüllüleri bir ilki gerçekleştirdiler ve Kutlu Doğum haftası programını ilk defa kendi mahallerinde yapıp anne baba ve komşularına sundular.
Kendi yaşıtları kahvelerde gezerken onlar Kutlu Elçi’nin izinde yürümeye çalışıyor ve bunu her gencin bir vefa borcu olarak düşünüyorlar. Bu tarz bir program bugüne kadar hep gönüllü kuruluşlar ve Diyanet tarafından düzenlenirken bu sene ilk defa mahalle gönüllüleri tarafından düzenlendi.
Gençler tek tek evleri dolaştılar ve 1000 adet gül dağıttılar, hastaları ve mahalledeki yaşlıları ziyaret ettiler. Mahalle sakinleri ilahiler, sohbetler, Kur’ân-ı Kerim tilavetleri ve gençlerin gözünde ve gönlünde parlayan Peygamber sevgisiyle coşkulu bir program dinlediler.
Afgan öğrenciler de programa Afganistan’dan beş hatim hediye gönderdiler, ayrıca Kur’ân tilavetiyle gönüllere hitap ettiler.
En küçüğünden en yaşlısına kadar tüm mahalleli artık kendisini Genç Gönüllü olarak tanıtıyor...
GENÇ'ın Yazısı.